ΕΚΤΑΚΤΟ - ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ - OlaDeka

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα σε Μεσοποταμία και ολόκληρο τον νομό Καστοριάς, παρατείνονται μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα.

Χθες ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης απέστειλε επιστολή προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητώντας παύση της καραντίνας ή άμεση λήψη ειδικών αδειών για όλες τις αγροτικές δραστηριότητες.

ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Παρόλα αυτά, από ότι φαίνεται, η απόφαση μέχρι στιγμής είναι να συνεχιστούν τα μέτρα. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν θα υπάρξει πρόβλεψη για έκδοση αδειών σε αγρότες παρόμοια με εκείνη που ισχύει για τους κτηνοτρόφους. Οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης επισήμαναν το μεγάλο αυτό πρόβλημα, με τον δήμαρχο Καστοριάς να αναφέρει χαρακτηριστικά σύμφωνα με πληροφορίες, «Θα γίνει πόλεμος, θα βγούνε τρακτέρ στους δρόμους!» αν δεν βρεθεί μια λύση.

Από την άλλη μένει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς αναφέρει η σχετική εγκύκλιος αναφορικά με την σημασία της εισήγησης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δηλαδή το κατά πόσο μπορεί να ληφθεί η όποια απόφαση παράτασης των μέτρων χωρίς την εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος έχει ήδη ενημερωθεί από τον δήμαρχο Καστοριάς για το πρόβλημα κυρίως των αγροτών. Αν είναι έτσι, η οποιαδήποτε απόφαση θα φέρει την υπογραφή και την ευθύνη του Γ. Κασαπίδη.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria