Γερμανικός τουρισμός: Οι ειδικοί θεωρούν χαμένο το καλοκαίρι του 2020 για τα διεθνή ταξίδια - Όλα τα σενάρια - OlaDeka

Γερμανικός τουρισμός: Οι ειδικοί θεωρούν χαμένο το καλοκαίρι του 2020 για τα διεθνή ταξίδια – Όλα τα σενάρια

Το νωρίτερο τον Οκτώβριο θα καταγραφεί και πάλι ουσιαστικός όγκος κρατήσεων στον διεθνή τουρισμό, σύμφωνα με το «ρεαλιστικό σενάριο» του κέντρου τουρισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας. Οι 500 ειδικοί του τουρισμού που συμμετείχαν στην έρευνα «Recovery Check», δεν βλέπουν πλήρη ανάκαμψη στον τουρισμό πριν το 2023. Ο εσωτερικός τουρισμός, ωστόσο, θα ξεκινήσει να αναπτύσσεται νωρίτερα, όπως εκτιμούν.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πρώτη φάση του «lockdown» όπως τη βιώνουμε στον διεθνή τουρισμό, θα διαρκέσει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και η καλοκαιρινή σεζόν θα είναι εντελώς χαμένη για τα ταξίδια στο εξωτερικό. Κατά τη χρονική αυτή περίοδο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα έσοδα θα κυμανθούν μόλις στο 2% της περυσινής χρονιάς. Το αισιόδοξο σενάριο λέει ότι τα πρώτα ταξίδια στο εξωτερικό θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, ενώ το απαισιόδοξο στην αλλαγή της χρονιάς.

Η δεύτερη φάση της «χαλάρωσης» των μέτρων, στο ρεαλιστικό σενάριο για τον διεθνή τουρισμό, εκτείνεται σε ολόκληρη τη χειμερινή σεζόν μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2021. Κατά τη χρονική αυτή περίοδο, οι ειδικοί τοποθετούν τις πωλήσεις στο 30% του 2019. Για το υπόλοιπο του 2021, στην επόμενη φάση της ανάκαμψης, μπορούν να επιτευχθούν τα μισά έσοδα του 2019.

Στην τέταρτη φάση της κανονικότητας, η οποία θα «τρέξει» μέχρι και τα τέλη του Μαρτίου του 2023, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα έσοδα θα είναι 75% σε σύγκριση με του 2019.

Το αισιόδοξο σενάριο περιλαμβάνει σημαντικά ταχύτερη ανάπτυξη για τον διεθνή τουρισμό της Γερμανίας, χωρίς να «βλέπει» χαμένο το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα υπάρξουν πωλήσεις που θα αντιπροσωπεύουν το 40% του 2019 μέχρι το φθινόπωρο και το 70% μέχρι το τέλος της σεζόν του 2021. Η πλήρης κανονικότητα θα έχει επιτευχθεί μέχρι τη χειμερινή σεζόν του 2021. 

Το απαισιόδοξο σενάριο αναφέρει ότι σχεδόν τίποτα δεν θα «κινηθεί» στον διεθνή τουρισμό αυτή τη χρονιά, και μόνο τον Οκτώβριο του 2024 οι πωλήσεις θα καταφέρουν να φτάσουν τα επίπεδα προ κρίσης κορωνοϊού.

Ρεαλιστικό σενάριο για τέλος του lockdown τέλη Μαϊου

Παράλληλα, όλοι συμφωνούν ότι ο τουρισμός της Γερμανίας θα πρέπει σύντομα να εκκινήσει και πάλι και να φύγει από τη φάση του «lockdown» στο πλαίσιο ενός ρεαλιστικού σεναρίου στα τέλη Μαϊου.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο εσωτερικός τουρισμός θα έχει επιστρέψει σε επίπεδα πωλήσεων προ κορονοϊού σε ένα χρόνο. Το αισιόδοξο σενάριο βλέπει την επιστροφή αυτή στα τέλη της χρονιάς που διανύουμε, το απαισιόδοξο το φθινόπωρο του 2023.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria