ΑΡΣΥ - Να αποζημιωθούν οι αγρότες από τις καταστροφές λόγω παγετού - OlaDeka

ΑΡΣΥ – Να αποζημιωθούν οι αγρότες από τις καταστροφές λόγω παγετού

Ο φετινός χειμώνας δυστυχώς μας άφησε με τον χειρότερο τρόπο στη Δυτική Μακεδονία. Η ανοιξιάτικη χιονόπτωση και ο παγετός έχουν προκαλέσει ζημιές στους αγρότες-δενδροκαλλιεργητές πρώιμων παραγωγών και πιθανών και σε άλλες πιο όψιμες.

Αν λάβουμε υπόψη: 

  • Ότι οι αγρότες της Περιοχής μας δεν έχουν πληρωθεί από τον ΕΛΓΑ ακόμα τις αποζημιώσεις από τις περσινές καταστροφές που υπέστησαν από τον παγετό  
  • Την εξαίρεση του Αγροτικού κόσμου, από την έτσι κι αλλιώς αναιμική οικονομική στήριξη που εξήγγειλε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπισή της πανδημίας.

Κρίνεται απαραίτητη η όσο πιο γρήγορα κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών καταγραφής των ζημιών αλλά κυρίως η άμεση αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία.

Γίνεται εύκολα  κατανοητό πως εξαιτίας του μοντέλου αγρότη- επιχειρηματία που προωθεί η Ε.Ε, μέσω των Κ.Α.Π και των Μνημονιακών νόμων που  έχουν στραγγαλίσει τους μικρομεσαίους αγρότες- παραγωγούς φθάνοντας στο σημείο να μην μπορούν να καλλιεργήσουν, πως η ζημιά στην παραγωγή τους αποτελεί άλλο ένα ισχυρό πλήγμα.

Κοζάνη 14/4/2020

Το Γραφείο Τύπου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria