Από τα χειροκροτήματα στην καταστολή… - OlaDeka

Από τα χειροκροτήματα στην καταστολή…

Κι ενώ η κυβέρνηση χειροκροτούσε από τα μπαλκόνια, με τη συμμετοχή μάλιστα και της πρωθυπουργικής συζύγου, τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες που μάχονται κατά του φονικού ιού, αίφνης η ειδυλλιακή εικόνα μαύρισε.

Αφορμή η επέμβαση της αστυνομίας για να καταστείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Προφανώς ζορίστηκε η κυβέρνηση με την κινητοποίηση των ηρώων που θαύμαζε μέχρι χθες, καθώς με τις διεκδικήσεις τους ξεγύμνωσαν πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα περί έμπρακτης στήριξης της δημόσιας υγείας.

Άρα, τι καλύτερο από τον να στείλει την αστυνομία και επικαλούμενη την απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω κορονoϊού να τους φιμώσει για να μην ακουστούν τα αιτήματά τους.

Ήτοι:

– Οι μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

– Η πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

– Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Βέβαια, η κυβέρνηση δεν έκανε την παραμικρή νύξη για τις εικόνες ντροπής που είδαμε σήμερα, και με την ουρά κάτω από τα σκέλια άφησε τα φιλοκυβερνητικά μέσα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Το οποία εξαπέλυσαν μύδρους κατά των… ανεύθυνων γιατρών που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών λόγω πιθανής διάδοσης του κορονοϊού.

Πιθανότατα οι κυβερνητικοί παπαγάλοι τυφλωμένοι από τα 11 εκατομμύρια που τους μοίρασε το Μαξίμου, δεν διέκριναν ότι γιατροί και λοιποί υγειονομικοί τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Κι αν δεν τους είχε σκλαβώσει το χρήμα, θα ασκούσαν κριτική κατά της αστυνομίας για την πιθανότητα μετάδοσης του ιού. Διότι με το μπάχαλο που δημιουργήθηκε κατόπιν της επέμβασής της δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση στο τέλος θα αναγνωρίσει την λανθασμένη της προσέγγιση και θα υλοποιήσει, αν όχι όλα, μέρος των αιτημάτων των ηρώων που εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά.

Κάτι που έπραξε άμεσα ωστόσο με τα 30 εκατομμύρια που έδωσε στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Και χωρίς διαμαρτυρίες…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria