Απαγόρευση κυκλοφορίας: Παράταση έως 27 Απριλίου ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς - OlaDeka

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Παράταση έως 27 Απριλίου ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Για άλλες τρεις εβδομάδες παρατείνονται τα αυστηρά μέτρα στην κυκλοφορία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έως τις 27 Απριλίου παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Τα προσωρινά μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας παρατείνονται μέχρι τις 27 Απριλίου στις 6.00 π.μ., ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε πως «οι περιορισμοί δεν αφορούν συμπολίτες μας που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας που πρέπει να ασκούνται, να κολυμπούν κλπ. Πρέπει πάντα να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά για την ανάγκη να ασκούνται».

«Καταβάλλεται μία τεράστια προσπάθεια για να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο και το αποτέλεσμα κρίνεται διαρκώς. Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. «Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή» είπε.

Η παράταση του αυτοπεριορισμού για άλλες τρεiς εβδομάδες συνδέεται και με τα μειοψηφικά περιστατικά μη συμμόρφωσης, όπως για παράδειγμα η προσπάθεια αλλαγής της διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας, η οποία απαγορεύεται από σήμερα, Σάββατο 4 Απριλίου τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, επικαλούμενος την απόφαση του Γραμματέα της ΑΑΔΕ. Δεν θα διεκπεραιώνονται οι σχετικές δηλώσεις ούτε από το ηλεκτρονικό σύστημα, ούτε και σε χειρόγραφη μορφή στις κατά τόπους εφορίες ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ο υφυπουργός.

«Κάποιοι επιμένουν με τεχνάσματα και δικαιολογίες να υπονομεύσουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε. Σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κινητικότητα στους παραδρόμους εθνικών οδών. Δεν θα μείνουμε απαθείς. Αυτοί οι λίγοι ακούνε τα αισιόδοξα μηνύματα, τα ερμηνεύουν λάθος και η στάση τους είναι απολύτως αντικοινωνική. Θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των υπολοίπων. Δεν βλέπουν τι γίνεται δίπλα μας στην Ευρώπη; Αν χαλαρώσουμε ιός θα μας τσακίσει. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη να μη γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε ούτε βήμα παρέκκλιση από τα μέτρα και θα δείξουμε μηδενική ανοχή» καταλήγοντας «είμαστε σε μία εξαιρετική καμπή, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης ότι μπήκε σε λειτουργία η γραμμή υποστήριξης 10306, ενώ δημιουργήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών δύο νέες πλατφόρμες, το citysolidarity.gov.gr και το animalsolidarity.gov.gr.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria