SOS από Καστοριανό γιατρό: Ποια απομόνωση; Κάθε μέρα όλες οι οικογένειες έρχονται σε επαφή με εστίες κορονοϊού! - OlaDeka

SOS από Καστοριανό γιατρό: Ποια απομόνωση; Κάθε μέρα όλες οι οικογένειες έρχονται σε επαφή με εστίες κορονοϊού!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ

Ο γνωστός καστοριανός γιατρός ανατρέπει όλα όσα πιστεύουμε μέχρι στιγμής για την αποτελεσματικότητα του μέτρου του περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Κάθε οικογένεια έχει ευνόητες ανάγκες σε τρόφιμα και άλλα αναλώσιμα που προμηθεύεται από τα super market. Πόσα τέτοια καταστήματα όμως προβαίνουν και με τι μέσα σε απολυμαντική εκνέφωση τουλάχιστον μία φορά την ημέρα σε όλους τους χώρους και τα προϊόντα τους;

Τα συγκεκριμένα καταστήματα είναι σημεία από όπου αρκετές φορές μέσα στη βδομάδα επισκέπτονται μέλη κάθε οικογένειας της τοπικής κοινωνίας.Οι πελάτες – πιθανοί φορείς κορονοϊού- έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, με τους υπαλλήλους αλλά και με τα προϊόντα του super market. Κρατούν στα χέρια τους και περιεργάζονται τις συσκευασίες για να ελέγξουν ημερομηνίες λήξης, τιμές κλπ. Στο δε ταμείο περνάνε όλοι. Μπορεί οι ταμίες να φορούν γάντια αλλά αυτά υποτίθεται προστατεύουν τους ίδιους. Το γάντι μπορεί να εμποδίζει να μεταδοθεί στο δέρμα του χεριού της υπαλλήλου αλλά εάν υπάρχει πάνω στο ελαστικό, μεταδίδεται άνετα στα προϊόντα που μπαίνουν στη σακούλα και μεταφέρονται έτσι στο σπίτι του καθενός.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Σακούλες από το σπίτι πρέπει να έχουμε όλοι μαζί μας. Τα προϊόντα πλέον να μην επιτρέπουμε να τα χτυπά στο ειδικό μηχάνημα barcode αλλά να τα περνάμε οι ίδιοι με τα δικά μας χέρια. Εάν είναι δυνατόν να ψωνίζουμε μέσα στο όριο (που έγινε πλέον 50€) της κάρτας με ανέπαφη πληρωμή.

Αφού πάρουμε τα ψώνια, φορώντας γάντια εννοείται τα τοποθετούμε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα γάντια και τα πετάμε στα σκουπίδια. Μαζί μας έχουμε ένα φιαλίδιο αντισηπτικού με το οποίο απολυμαίνουμε χέρια και κλειδιά αυτοκινήτου και μετά μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και απολυμαίνουμε χερούλια, τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων και ότι αγγίζουμε κατά την οδήγηση.

Πριν μπούμε σπίτι, αφήνουμε όλες τις σακούλες έξω από την πόρτα. Απολυμαίνουμε ένα-ένα όλα τα προϊόντα και μετά τα εισάγουμε στο σπίτι.

Τα παραπάνω μέτρα μπορούν να είναι ένα σύνολο κινήσεων που μειώνουν τον κίνδυνο. Σίγουρα ο καθένας μπορεί να αυξομειώσει την ποσότητα και την ποιότητα των προληπτικών αυτών μέτρων και τίποτα δεν εξασφαλίζει την τέλεια προστασία.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ

Ένας άλλος χώρος – εστία μετάδοσης- παραμένουν οι τράπεζες που ακόμη και σήμερα είναι γεμάτες κόσμο που θέλει να κάνει συναλλαγές και ενημέρωση βιβλιαρίου! Για αυτό καταλήγει ο γιατρός: «Ποια απομόνωση;»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria