COVID-19 : Η Επιτροπή δημοσιεύει συστάσεις για ορθές πρακτικές όσον αφορά τα κοινοτικά μέτρα δημόσιας υγείας και τη διάγνωση - OlaDeka

COVID-19 : Η Επιτροπή δημοσιεύει συστάσεις για ορθές πρακτικές όσον αφορά τα κοινοτικά μέτρα δημόσιας υγείας και τη διάγνωση

ΠΟΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Σήμερα, η Επιτροπή δημοσίευσε συστάσεις για ορθές πρακτικές όσον αφορά τα  κοινοτικά μέτρα δημόσιας υγείας και τιςστρατηγικές διάγνωσης της νόσου COVID-19.

Οι εν λόγω συστάσεις εκπονήθηκαν σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή ειδικών που συστάθηκε την Τρίτη και με τοΕυρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων  (ECDC).

Χθες παρουσιάστηκαν στους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών και θα παραμείνουν στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης των Υπουργών Υγείας. Προτεραιότητα παραμένει η εξασφάλιση συντονισμένης προσέγγισης. Η Επιτροπή συνιστά σε όλα τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν τα συνιστώμενα μέτρα, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις ιδιαίτερες εθνικές συνθήκες. Όσον αφορά τη διάγνωση, συνιστάται να εξετάζονται κατά προτεραιότητα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό, καθώς και οι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Η επιστημονική επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες της.

Χθες πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία της Προέδρου φον ντερ Λάιεν και της Επιτρόπου Κυριακίδου, στην οποία συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μην επιβαρυνθούν υπερβολικά τα νοσοκομεία και ιδίως οι μονάδες εντατικής θεραπείας.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, μέσω της χρήσης διαδικτυακών αιτήσεων και επισκέψεων, της αναβολής ορισμένων χειρουργικών επεμβάσεων που δεν επείγουν και της κινητοποίησης όλου του υγειονομικού προσωπικού, ειδικευμένου και εκπαιδευόμενου.  

Σημαντικότερη προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η προστασία του υγειονομικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. 

Η επόμενη τηλεδιάσκεψη της επιστημονικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria