3 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ - ΕΝΑΣ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΗΣ - 36 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ - OlaDeka

3 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – ΕΝΑΣ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΗΣ – 36 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ!

Καθόλου ήρεμη δεν είναι πλέον η κατάσταση αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού στην Καστοριά.

3 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – ΕΝΑΣ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΗΣ – 36 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

3 νέα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Καστοριά σε 36! Πρόκειται για μία γυναίκα και δύο άντρες ηλικίας από 65 έως 68 χρονών από Καστοριά, Μεσοποταμία και Μεταμόρφωση, ενώ ένας από αυτούς είναι γουνεργάτης. Και οι τρεις είναι θετικοί με κλασικά συμπτώματα κορονοϊού.

4 ΝΕΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ – ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ

4 νέες εισαγωγές πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο και μαζί με τις 4 χθεσινές εμφανίζονται 8 νέα εν δυνάμει κρούσματα, μιας και όλοι οι ασθενείς παρουσιάζουν πνευμονία, χαμηλό οξυγόνο και άλλα ύποπτα συμπτώματα. Ένας συνάνθρωπος μας, έρχεται από περιοχή που μέχρι τώρα δεν είχε παρουσιάσει κινητικότητα δηλαδή το Μαυροχώρι.

5 ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΟΛΟΙ ΘΕΤΙΚΟΙ

5 θετικοί ασθενείς στον κορονοϊό διακομίστηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη με βαρειά πνευμονία και χαμηλή οξυγόνωση. Άλλοι 3 διακομίστηκαν χθες.

ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ

Οι εργαζόμενοι πολεμούν χωρίς ανάσα και εφεδρείες. Αυτοί που έχουν μείνει (καραντίνα και κοπάνες) δουλεύουν με υπεράνθρωπες προσπάθειες σε ατέρμονα ωράρια, με συνθήκες που εμάς τους κοινούς θνητούς θα μας τρομοκρατούσαν. Οι γιατροί δεν κοιμούνται, οι νοσηλεύτριες και οι καθαρίστριες ζούνε ένα καστοριανό «Βιετνάμ». Δεν είναι μόνο η σωματική κούραση, δεν είναι οι ατελείωτες ώρες που παραμένουν στα απομωνομένα δωμάτια με τους μολυσμένους από τον φονικό ιό, δεν είναι η σκέψη ότι ένα δευτερόλεπτο που κάτι δεν πήγε καλά φτάνει να κολλήσουν , είναι και η δραματική σχέση τους με τον ασθενή. «Μείνε λίγο ακόμη μαζί μου Γιώτα» (υποθετικό μη πραγματικό όνομα) και άλλες παρόμοιες παρακλήσεις ακούνε να ψελίζουν τα χείλη των νοσούντων που εκτός των άλλων συνθλίβονται και ψυχολογικά υπό το βάρος της πρωτόγνωρης κατάστασης.

Ένα τεράστιο μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους είναι το ελάχιστο αυτονόητο. Ένας απεριόριστος σεβασμός τους αξίζει. Αλλά και μια σειρά δράσεων και έργων υποστήριξης από τον κάθε φαφλατά και αδρανή αρμόδιο που μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζουν τίποτα σοβαρό για να αλλάξει η εικόνα.

Τους αφιερώνουμε τον επίσημο χάρτη επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ΕΟΔΥ που δείχνει ότι ο νομός Καστοριάς είναι ο πρώτος και με διαφορά σε όλη την Ελλάδα! Και ενώ από αυτό και μόνο θα πρεπε να έχει δημιουργηθεί ολόκληρη εκστρατεία στρατηγικής και βοήθειας για την περιοχή μας, οι ιθύνοντες προσπαθούν με μισόλογα να βρουν βηματισμό. Η πολιτική λειψανδρία στο μεγαλείο της.

Σε αυτή την έκθεση παρουσιάζονται τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)
στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 25 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:00 όπου πολύ παραστατικά φαίνεται η θλιβερή πρωτιά της Καστοριάς.

Καλή δύναμη παιδιά! Κρατήστε!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria