11 νέα δείγματα ελήφθησαν σήμερα στο νοσοκομείο Καστοριάς - 9 από προσωπικό του νοσοκομείου - OlaDeka

11 νέα δείγματα ελήφθησαν σήμερα στο νοσοκομείο Καστοριάς – 9 από προσωπικό του νοσοκομείου

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μετ’ εμποδίων η συνεννόηση των ανθρώπων του νοσοκομείου Καστοριάς και του ΕΟΔΥ. Μετά τα 15 στελέχη του μικροβιολογικού εργαστηρίου, εκτός νοσοκομείου βρίσκονται και άλλοι 25 υπάλληλοι από τους οποίους 9 έδωσαν δείγμα για έλεγχο ύπαρξης κορονοϊού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο είναι πιθανό να ληφθούν και άλλα δείγματα.

Το μικροβιολογικό εργαστήριο υπολειτουργεί με έκτακτο προσωπικό και εθελοντές που έτσι κι αλλιώς δεν αρκούν να καλύψουν τα συνεχή ωράρια και αναλαμβάνουν άκρως επείγοντα περιστατικά. Επειδή όμως τα κενά πλέον είναι πολλά, όταν υπάρχει ανάγκη για μικροβιολογικές ή αιματολογικές εξετάσεις, επιστρατεύονται ακόμη και ιδιωτικά εξωτερικά εργαστήρια όπως έγινε σήμερα το πρωί. Τα στελέχη από το κέντρο υγείας Άργους Ορεστικού δεν έχουν έρθει ακόμη. Για να γίνει αυτό απαιτούνται αποφάσεις και διαδικασίες από την 3η ΥΠΕ και άλλους φορείς, οι οποίες ακόμη δεν έχουν γίνει ορατές.

ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μετά την αποχώρηση των 40 υπαλλήλων από το νοσοκομείο, πλέον η κατάσταση είναι πρωτοφανής. Οι εναπομείναντες γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό δίνουν αγώνα με τις δοκιμαζόμενες φυσικές και ψυχολογικές αντοχές τους και το ευχαριστώ της τοπικής κοινωνίας μοιάζει ελάχιστη υποχρέωση όλων μας. Ας ελπίσουμε ότι το επόμενο διάστημα, τα αποτελέσματα που θα έρθουν σε λίγες ώρες θα είναι αρνητικά έτσι ώστε τα στελέχη που τώρα βρίσκονται σε αναμονή, να επιστρέψουν για ενίσχυση στη νοσοκομειακή μονάδα της περιοχής.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς Λάζαρος Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Ο κορονοϊός δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεται κάποιος που το έχει.

Όσο αφορά την εξάπλωση, επειδή τα πρώτα 4 κρούσματα είναι “ορφανά” θεωρούμε ότι θα υπάρξει αυξημένη ύπαρξη κρουσμάτων.

Σε ό,τι αφορά του ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς θα συνεισφέρουν όπου και όποτε τους ζητηθεί.

Θα ήθελα περισσότερα νοσοκομεία αναφοράς πλέον στη Δυτ. Μακεδονία γιατί το Μποδοσάκειο μόνο του δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

Επίσης θα παρακαλούσα τα ΚΤΕΛ και τα Ταξί να κάνουν απολυμάνσεις μετά από κάθε δρομολόγιο, είναι πολύ σημαντικό.

Θα παρακαλούσα του γονείς να επιβλέπουν τα παιδιά τους και να μην τα αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθερα αλλιώς χάνεται το νόημα κλεισίματος των σχολείων.

Η Καστοριά είναι στο κόκκινο. Αναλογικά με τον πληθυσμό τα 6 κρούσματα είναι πολλά.

Θα αντιμετωπίσουμε τα πάντα.»

Δέσποινα Κοζατσάνη:Ζητήσαμε στήριξη από το κράτος και αναμένουμε ενίσχυση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Δ. Κοζατσάνη: Θέλω να καθησυχάσω τους πολίτες της Καστοριάς και να επιστήσω την προσοχή: Θέλουμε να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες. Παρακαλώ να ενημερώνετε τους ηλικιωμένους, τι πρέπει να κάνουν. Αυτή τη στιγμή τη μάσκα πρέπει να τη φορούν όσοι ασθενούν, όχι όλοι. Αλλά, δεν αγκαλιαζόμαστε, όχι χειραψίες, εντατικό πλύσιμο χεριών.
Μην κρύβουν πληροφορίες όσοι πάνε στα Νοσοκομεία: Να λένε όλη την αλήθεια, δεν πρόκειται να διαρρεύσει καμία πληροφορία. Λέγοντας την αλήθεια και όλα τα στοιχεία, προστατεύουν τους εαυτούς τους, τους γύρω τους και το προσωπικό του νοσοκομείου. Ζητάμε τη βοήθεια σας για να λειτουργήσει το σύστημα σωστά.
Υπάρχει μπούλινγκ σε όσους ήρθαν από το εξωτερικό, είναι τεράστιο λάθος.
Στο Νοσοκομείο υπάρχει έλεγχος στην είσοδο για όλους. Κάποιος που έχει πυρετό να μένει σπίτι και να επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ. Το μικροβιολογικό και το αιματολογικό, έχουν μπει σε καραντίνα οι εργαζόμενοι. Είναι καλά και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ζητήσαμε στήριξη από το κράτος και αναμένουμε ενίσχυση του Νοσοκομείου Καστοριάς. Η Καστοριά πρέπει να μπει σε προτεραιότητα στη χορήγηση αναλώσιμων (όπως τα αντισηπτικά και οι μάσκες). Επίσης να έρθει περισσότερο προσωπικό για να βοηθήσει.

Ελέγχουμε όλο το προσωπικό, όσοι είναι καλά, θέλουν να εργαστούν, να βοηθήσουν την κατάσταση. Εάν κάποιος έχει προσβληθεί μπαίνει απευθείας σε καραντίνα. Προληπτικά σήμερα έλεγχος σε 3 ακόμα άτομα, εργαζόμενους.

Οι γουνοποιοί που επέστρεψαν από το Μιλάνο θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί από τους υπόλοιπους.

Υπάρχει επικίνδυνο bulling, προσοχή! Μη φτάσουμε στο σημείο, κάποιος που νομίζει ότι έχει συμπτώματα, να κρύβεται.
Θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων, φοβόμαστε μην έρθουν όλοι μαζί.

Δημήτρης Σαββόπουλος: Έλεγχος στην είσοδο της Αντιπεριφέρειας και εξυπηρέτηση στο ισόγειο

Δ. Σαββόπουλος: Έλεγχος στην είσοδο της Αντιπεριφέρειας και εξυπηρέτηση στο ισόγειο. Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, αλλά αυστηρή τήρηση των κανόνων. Μπορεί να έγιναν λάθη, από εδώ και πέρα όμως έχει σημασία τι θα γίνει.

Δείτε video από την συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στην ΠΕ Καστοριάς, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος και γιατρός του νοσοκομείου Καστοριάς κα Δέσποινα Κοζατσάνη και ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Καστοριάς κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος. Εκεί ανακοινώθηκε και η είδηση για τα δύο νέα κρούσματα:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria