Ως σεισμοπαθείς θα αντιμετωπίζονται επαγγελματίες και επιχειρήσεις που θα πληγούν από τον κοροναϊό - OlaDeka

Ως σεισμοπαθείς θα αντιμετωπίζονται επαγγελματίες και επιχειρήσεις που θα πληγούν από τον κοροναϊό

ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΥΣ

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει πως τα όποια μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ιού θα ενεργοποιηθούν σταδιακά και στοχευμένα.

Ως σεισμοπαθείς και πλημμυροπαθείς θα αντιμετωπίζονται οι επιχειρηματίες που ενδεχομένως αναγκαστούν να κλείσουν τα καταστήματα τους για να αποφευχθεί η διασπορά του κοροναϊού, αλλά και όσες επιχειρήσεις υποστούν βεβαιωμένες ζημιές από τις παρενέργειες του ιού.

Αν και το υπουργείο Οικονομικών δεν επιθυμεί «κορονοποίηση της οικονομίας» και έχει ξεκαθαρίσει πως τα όποια μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ιού θα ενεργοποιηθούν σταδιακά και στοχευμένα, ωστόσο εξετάζεται ήδη δέσμη παρεμβάσεων για την ανακούφιση των πληγέντων, παρόμοια με αυτή που έχει ισχύσει τα τελευταία χρόνια για τους σεισμοπαθείς και πλημμυροπαθείς.

Στην βάση αυτή τα άμεσα μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές που θα επηρεαστούν, θα περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Παράταση στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών για τους φορολογούμενους που θα πληγούν, καθώς και παράταση στην υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και καταβολής του φόρου.
  • Αναστολή πληρωμής των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων οφειλών.
  • Παράταση των προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
  • Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.
  • Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για έξι μήνες, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων. Οι παραπάνω εισφορές θα εξοφλούνται σε πολλές ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria