Το μήνυμα του Θοδωρή Μαρδίρη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη Δυτ. Μακεδονία - OlaDeka

Το μήνυμα του Θοδωρή Μαρδίρη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη Δυτ. Μακεδονία

Μήνυμα Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Μήνυμα Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

31/3/2020

Αγαπητοί/αγαπητές συνάδελφοι

Η χώρα μας και ιδιαίτερα η Περιφέρειά μας περνάει δύσκολες ώρες. Ο εχθρός είναι αόρατος και τα σχολεία μας σε αναστολή λειτουργίας.

Αν και η φυσική παρουσία μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στην τάξη είναι αναντικατάστατη, στη σημερινή συγκυρία η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύγχρονη και ασύγχρονη, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών προβάλλει ως αδήριτη ανάγκη.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τα τεχνικά προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν, θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας και τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες, που καταβάλετε για την επαφή με τους μαθητές/τριές μας, τους γονείς και τους κηδεμόνες τους, καθώς και για τη συνέχιση του εκπαιδευτικού σας έργου από απόσταση.

Με την καθημερινή φροντίδα του ΥΠΑΙΘ, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει ήδη στη διάθεσή της τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα, που αυτή την εβδομάδα θα διατεθεί και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ξεκίνησαν και τα μαθήματα μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης. Επιπρόσθετα, το ΥΠΑΙΘ αναβαθμίζει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για την περαιτέρω διευκόλυνση του έργου σας.

Η ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με όλες τις εκπαιδευτικές μας δομές  (ΔΔΕ, ΔΠΕ, ΠΕΚΕΣ, ΚΠΕ και ΚΕΣΥ) σας διαβεβαιώνει πως είναι σταθερά δίπλα σας και προσπαθεί να δημιουργήσει όσο γίνεται καλύτερες συνθήκες για την επιτυχία του έργου σας.

Σας υπενθυμίζουμε, επίσης, τη δυνατότητα των πέντε (5)  Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορία και Επικοινωνιών (ΠΕΚΤΠΕ)* της ΠΔΕ μας για παροχή τεχνικής βοήθειας (help desk). Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι οι ΠΕΚΤΠΕ έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούν εξ αποστάσεως επιμορφωτικές συναντήσεις, που σταδιακά θα επεκταθούν, για τη βέλτιστη αξιοποίηση όλων των ψηφιακών μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας.

Η κρίση αυτή είναι παράλληλα και μία ουσιαστική πρόκληση για την περαιτέρω ανάδειξη της αξίας και του πολυδιάστατου έργου των εκπαιδευτικών της Περιφέρειάς μας και της χώρας μας.

Εύχομαι κουράγιο, δύναμη και κυρίως υγεία σε όλους και όλες και στις οικογένειές σας.

Με βαθιά εκτίμηση

Θοδωρής Μαρδίρης

Περιφερειακός Διευθυντής

Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δυτικής Μακεδονίας

Για επικοινωνία: ΠΕΚΤΠΕ Γρεβενών [email protected]m

ΠΕΚΤΠΕ Καστοριάς [email protected]

ΠΕΚΤΠΕ Κοζάνης [email protected]

ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας [email protected]

ΠΕΚΤΠΕ Φλώρινας [email protected]

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria