Τούρκοι στρατιωτικοί ξυλοκοπούν και διασύρουν πρόσφυγες στον Εβρο - Βίντεο ντοκουμέντο - OlaDeka

Τούρκοι στρατιωτικοί ξυλοκοπούν και διασύρουν πρόσφυγες στον Εβρο – Βίντεο ντοκουμέντο

Αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει Τούρκους στρατιωτικούς να χτυπούν πρόσφυγες – μετανάστες που πιθανότατα θέλουν να επιστρέψουν στα ενδότερα της Τουρκίας.

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει Τούρκους στρατιωτικούς να ξυλοκοπούν και να χλευάζουν πρόσφυγες και μετανάστες στις Καστανιές Εβρου. Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει δημοσίως ότι δεν θέλει να συναντήσει αλλά ούτε και να φωτογραφηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς υποστηρίζει ότι υπάρχουν νεκροί στα σύνορα, ένα βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα αποκαλύπτει το πώς χειρίζονται οι Τούρκοι τους πρόσφυγες: Τους ξυλοκοπούν και τους χλευάζουν μπροστά στις κάμερες! 

Οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, προβληματίζονται από δύο βασικά ζητήματα: 

1ον. Γιατί οι Τούρκοι χτυπούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μπροστά στις κάμερες. 

2ον. Γιατί κάνουν τέτοιου είδους επιθέσεις σε ένα σημείο που βρίσκονται τουλάχιστον 100 δημοσιογράφοι. 

Η ελληνική πλευρά εξετάζει όλα τα σενάρια, ακόμη και το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να θελήσουν να δημιουργήσουν προβοκάτσια και γι’ αυτό έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά ώστε να είναι πανέτοιμοι σε κάθε περίπτωση.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο: 

Επεισόδια και χημικά στον Εβρο 

Πάντως, είναι δεδομένο ότι η τουρκική πλευρά θέλει να κλιμακώσει την ένταση γύρω από το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την τουρκική πλευρά έπεσαν χημικά και δακρυγόνα το απόγευμα της Παρασκευής. 

Οπως μπορείτε να δείτε, από την τουρκική πλευρά εκτοξεύονται χημικά και καπνογόνα. Μάλιστα, οι πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι από την τουρκική πλευρά έχουν ανάψει φωτιές και φέρνουν μπροστά πρόσφυγες και μετανάστες. Πάντως, η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την επίθεση από την τουρκική πλευρά. 

Επεισόδια, πάντως, σημειώθηκαν και το πρωί της Παρασκευής στον Εβρο, όπου τις τελευταίες μέρες έχουν συγκεντρωθεί στη συνοριακή γραμμή πρόσφυγες και μετανάστες. Και το πρωί της Παρασκευής ομάδα νεαρών επιχείρησε να περάσει στο ελληνικό έδαφος με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού να προσπαθούν να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση δακρυγόνων. 

Στο μεταξύ, τα αυστηρά μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ενώ έχουν συλληφθεί 252 άτομα για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ακούστηκαν το απόγευμα και πυροβολισμοί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αμολύβωτα πυρά που χρησιμοποιούνται για εκφοβισμό. 

Τουρκική ακτοφυλακή απείλησε με εμβολισμό ελληνικό σκάφος στη Λέσβο 

Η κλιμάκωση της έντασης συνεχίστηκε και στη Λέσβο. Ενα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές Αρχές δείχνει την τουρκική ακτοφυλακή να προχωρά σε μια προκλητική παρενόχληση ελληνικού σκάφους στη Λέσβο. Οπως μπορείτε να διακρίνετε από το βίντεο, λίγο έλειψε οι δύο λέμβοι να συγκρουστούν, όταν το τουρκικό σκάφος πήγε στα απόνερα του ελληνικού κι έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria