ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ - Αποφάσισαν όλοι μαζί να ματώσουν τους εργαζόμενους εν μέσω επιδημίας - OlaDeka

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ – Αποφάσισαν όλοι μαζί να ματώσουν τους εργαζόμενους εν μέσω επιδημίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Από τα μέτρα που συμφώνησε  η κυβέρνηση με τους εργοδοτικούς φορείς και την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αλλά και τα μέτρα που προηγήθηκαν για την ανακούφιση των επιχειρήσεων, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα πως αποφάσισαν όλοι μαζί  να ματώσουν τους εργαζόμενους εν μέσω επιδημίας. Επικυρώθηκε με επίσημη κυβερνητική γραμμή και θέση, αυτό που έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Ήδη σε περιοχές που βρίσκονται σε «καραντίνα» υπάρχει αναστολή ελέγχων από τις κατά τόπου επιθεωρήσεις εργασίας. Έχει πέσει “σύρμα” και πλήρης ελευθερία στις επιχειρήσεις να κάνουν ότι θέλουν. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αμέσως μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τους εργοδοτικούς φορείς με θέμα τον κορονοϊό, πρόλαβε να δηλώσει ανάμεσα σε άλλα ότι «το κόστος θα πρέπει να το αναλάβουμε όλοι». 

Τι σημαίνει «ανάληψη κόστους»; Να αναλάβουμε από κοινού κράτος-εργοδοτικές οργανώσεις και εργαζόμενοι, το κόστος των ελλείψεων στο σύστημα υγείας; Το κόστος  των ελαχίστων κρεβατιών, της έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, των υποστελεχομένων υπηρεσιών; Ή να αναλάβουμε το κόστος ώστε να διαφυλαχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν τα αναγκαία μέτρα καταπολέμησης του ιού, άνευ αποδοχών και χωρίς δικαιώματα; Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στον κλάδο της Γούνας που επικρατεί το καθεστώς της ανασφάλιστης εργασίας, τις άδειες άνευ αποδοχών και όσοι τις καταβάλουν ζητούν από τους εργαζόμενους να τα επιστρέψουν,(αυτό είναι κοινό μυστικό που το γνωρίζουμε όλοι), με τους εργαζόμενους που δουλεύουν με συμβάσεις εργασίας που ανανεώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες του εργοδότη με αποτέλεσμα να μην τηρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν το επίδομα ανεργίας;  

Το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα εδώ και χρόνια υποφέρει από τον ιό του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Θύμα  σε κάθε περίπτωση είναι ο εργαζόμενος και αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί. Τα αναγκαία μέτρα πρόληψης που παίρνονται πρέπει να συνδυάζονται με μέτρα προστασίας συνολικά των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Δε θα πληρώσουμε εμείς το μάρμαρο, δε θα πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή! Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν θα μπουν σε καθεστώς (καραντίνας).

Απαιτούμε: Να εξασφαλιστεί πρόσθετη άδεια, επιπλέον της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές και Ασφάλιση: α) Σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν, αλλά και για πρόληψη της διασποράς, β) σε ένα μέλος της οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί ή ηλικιωμένο, ή δεν έχει άλλη δυνατότητα φύλαξης του ανήλικου παιδιού.

  • Επίσης, στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους να δοθεί το επίδομα έκτακτης ανάγκης, ύψους 715,68 ευρώ, για τις επόμενες 45 μέρες, αλλά και στους άνεργους που υποχρεώνονται να μην βγαίνουν προς εύρεση εργασίας λόγο του κορονοιού. 
  • Να καταβάλλονται όλες  οι αποδοχές  και στους ανασφάλιστους που υποχρεώνονται να μην εργάζονται για τον ίδιο λόγο. 
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ.  Να μονιμοποιηθεί τώρα όλο το προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κ.λπ. χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
  • Αυστηροποίηση των ελέγχων από τις επιθεωρήσεις εργασίας σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Οι χώροι δουλειάς δε μπορεί να γίνουν «κάτεργα» εν μέσω επιδημίας.
  • Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για όσους εργαζόμενους επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τα μέτρα. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς τους, να απευθύνονται στο σωματείο.

Τηλ :6955997823

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria