Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου - OlaDeka

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Η πολιτική μας ζωή στερείται μία συνετή φωνή. Τέτοιες στιγμές καταργούν τις διαφορές. Ο Φίλιππος Πετσάλνικος υπηρέτησε με υπευθυνότητα τους θεσμούς ως ΠτΒ σε κρίσιμες στιγμές, και τις ιδέες του σε όλη τη διαδρομή του. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, σημειώνοντας ότι «προς τιμήν του η σημαία της Βουλής θα κυματίζει μεσίστια την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας».

Στη δήλωσή του, ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε τον Φίλιππο Πετσάλνικο, ως έναν έντιμο πολιτικό, πάντα σταθερό και συνεπή στις αξίες και τις πεποιθήσεις του. Όπως σημείωσε, υπήρξε αυτοδημιούργητος και ακούραστα εργατικός, ξεκίνησε τη μακρά πολιτική του σταδιοδρομία από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Καστοριά, την εκλογική του Περιφέρεια, η οποία τον τίμησε επανειλημμένως, εκλέγοντάς τον βουλευτή επί σειρά ετών.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος, πρόσθεσε ο κ. Τασούλας, πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε νευραλγικά αξιώματα, ως υπουργός, αλλά και ως πρόεδρος της Βουλής, κατά την περίοδο 2009 έως 2012. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, το ήθος, το πάθος της προσφοράς του για το κοινό καλό και η ευθύτητα στην έκφραση των απόψεών του, υπήρξαν τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν και τον καθοδηγούσαν.

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τασούλας.

ΣΥΡΙΖΑ

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου. Ιδρυτικό μέλος και κατόπιν στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Φ. Πετσάλνικος διένυσε μια μεγάλη διαδρομή στον πολιτικό βίο της χώρας. Διετέλεσε υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις του κόμματος του από το 1985 και μετά. Επίσης, το 2009 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Βουλής ενώ, από το 2004 μέχρι και την εκλογή του στην προεδρία, είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος. Η πολιτική του πορεία χαρακτηρίστηκε από εντιμότητα, ευθιξία και σεβασμό στα καθήκοντα που κλήθηκε να εκτελέσει. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Φίλιππο Πετσάλνικο, έναν δικό μας άνθρωπο, από τα σπλάχνα της παράταξης, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες του ΠΑΣΟΚ, υπηρέτησε τον τόπο ως βουλευτής, υπουργός και πρόεδρος της Βουλής. Η προσφορά του υπήρξε διαρκής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά, που τον τίμησε με τόση εμπιστοσύνη. Στην παιδεία και τον πολιτισμό που υπηρέτησε με αφοσίωση. Στη δικαιοσύνη και στη δημόσια τάξη που υπερασπίστηκε το κράτος δικαίου και την ασφάλεια των πολιτών. Στον απόδημο ελληνισμό. Στο κορυφαίο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής. Θα το θυμόμαστε με σεβασμό για τον ακέραιο χαρακτήρα του και το δημοκρατικό του φρόνημα. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι, Φίλιππε».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος

«Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ για αρκετά χρόνια πρωταγωνίστησε στην πολιτική σκηνή του τόπου. Εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης και εγώ προσωπικά εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης

«Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Φ. Πετσάλνικου καθώς και στην πολιτική του παράταξη, την οποία με συνέπεια υπηρέτησε επί χρόνια και ως βουλευτής αλλά και ως Πρόεδρος της Βουλής».

Νίκος Παπανδρέου

«Έφυγε ένας καλός φίλος και γνήσιος σοσιαλιστής. Μεγάλη η θλίψη. Αντίο Φίλιππε»

Επιμελητήριο Καστοριάς

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Επιμελητηρίου Καστοριάς εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Βουλής κ Πετσάλνικο Φίλιππο. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους οικείους του.

Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας νομού Καστοριάς

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας νομού Καστοριάς εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου.
Ενός πολιτικού που άφησε το στίγμα του με σημαντική προσφορά στο νομό μας αλλά και σε όλη τη Χώρα.
Στους οικείους του ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ Κυριάκος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΟΥ Δημήτριος

“Ανατροπή – Δημιουργία”

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του ξαφνικού θανάτου του π. Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου.
Του Πολιτικού που οι πολίτες τις Καστοριάς τίμησαν για πολλά χρόνια να τους εκπροσωπεί στη Βουλή. Και αυτός τους το ανταπέδωσε με σημαντικα Έργα και υποδομές σε όλους τους τομείς τα οποία και αφήνει σαν κληρονομιά σε όλους μας. Υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ο Φίλιππος Πετσάλνικος αδιαμφισβήτητα μπαίνει στο πάνθεον των άξιων πολιτικών ανδρών της Ελλάδος.
Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους του.

Στέργιος Αδάμ 

Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Φίλιππα Πετσαλνικου, ενός ανθρώπου που από όποια θέση κι αν υπηρέτησε τον Καστοριανό λαό, υπήρξε μαχητικός και διεκδικητικός. Ο Φίλιππος Πετσαλνικος, έδωσε δυναμικά τις μάχες για την προώθηση των αιτημάτων και την επίλυση των προβλημάτων της Καστοριας
Ένας πολιτικός που αφήνει στην Καστοριά μια σημαντική παρακαταθήκη και ένα σπουδαίο έργο.
Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του.

Παναγιώτης Κώττας

Πληροφορήθηκα με θλίψη το θάνατο του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Βουλής Φιλίππου Πετσάλνικου.
Ένα από τα μακροβιότερα πολιτικά πρόσωπα της Καστοριάς το οποίο άφησε έντονο το στίγμα του εκτός της πολιτικής του δρασης και σε πολύ σημαντικά έργα στην περιοχή μας.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Βασίλης Ιωάννου

Αυτήν την στιγμή είναι δύσκολο να γράψεις κάτω από συναισθηματική φόρτιση για τον ξαφνικό θάνατο έναν συντοπίτη πολιτικού μεγάλου διαμετρήματος όπως ήτανε ό Φίλιππος Πετσάλνικος. Άνθρωπος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αγαπούσε τον τόπο του Υπηρέτησε με πάθος την πολιτική και τα πιστεύω του Υπήρξε ακούραστος, εργασιομανής, προσιτός σε όλους, συμπαραστάτης στα δίκαια, Παράδειγμα προς μίμηση. Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων έχαιρε διακομματικής εκτίμησης. Η τοπική κοινωνία και ή πολιτική γενικά θα μείνει φτωχότερη. Ας ευχηθούμε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Στο καλό Αγαπητέ Φίλιππε
Βασίλης Ιωάννου
Πρόεδρος Εμπειροτεχνων Εργοληπτων Δημοσίων Έργων Καστοριάς
Μέλος Ν.Επιτροπης ΚΙΝΑΛ Καστοριάς

Ναυτικός Όμιλος Μαυροχωρίου

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλλιπου Πετσάλνικου. Η προσφορά του στον τόπο μας μέσω της ενασχόλησης του με τα κοινά υπήρξε πολύ μεγάλη και το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της μεγάλης οικογένειας του  Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου και η βοήθεια του στην επίλυση των προβλημάτων του σωματείου μας υπήρξε συνεχής και ειλικρινής. Το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου <<οι Αργοναύτες>> εκφράζει βαθύτατα τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συγγενείς. Πρόεδρε καλό σου ταξίδι.
Με εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ

Σ.Χ.Ο. Καστοριάς

Ο Σ.Χ.Ο. Καστοριάς με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετά τον Φίλππο Πετσάλνικο, ο οποίος υπήρξε ο πιο ένθερμος και αποτελεσματικός υποστηρικτής του συλλόγου μας και κυρίως του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου.
Μας βοήθησε, μας υποστήριξε και κυρίως μας τίμησε με την φιλία και την παρουσία του.
“Καλό ταξίδι” κ. Πρόεδρε. Θα σας θυμόμαστε πάντα.

Α.Μ.Π.Γ.Ο. Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ

Πληροφορηθηκαμε με θλίψη το θάνατο του πρώην Προέδρου της Βουλής Φιλίππου Πετσάλνικου.
Ένα από τα μακροβιότερα πολιτικά πρόσωπα της Καστοριάς το οποίο άφησε έντονο το στίγμα του εκτός της πολιτικής του δρασης και με πολύ σημαντικά έργα στην περιοχή μας.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Το Δ.Σ.

Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου

Έφυγε από κοντά μας ένας πολύ ξεχωριστός συγχωριανός μας, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, που υπήρξε Πρόεδρος της Βουλής, αλλά και βουλευτής επί πολλά χρόνια. Το Σχολείο μας όπου φοίτησαν και τα 3 παιδιά του, νιώθει την ανάγκη να επισημάνει τη διακριτικότητά του: ποτέ δε χρησιμοποίησε την όποια θέση του για να παρέμβει στο έργο του Σχολείου μας. Του το αναγνωρίζουμε! Μας έχει μείνει και το πανέμορφο πιάνο που χάρισε στο Σχολείο μας ως βραβείο για την ξεχωριστή συμμετοχή μας στην εβδομάδα μαθητικού θεάτρου στη Θέρμη πριν από πολλά χρόνια. Ας είναι η μνήμη του αιώνια!

Το συλλυπητήριο μήνυμα της νέας ΠτΔ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για τον Φίλιππο Πετσάλνικο

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Εκφράζω την ειλικρινή θλίψη μου για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου, ενός πολιτικού που υπηρέτησε τη δημοκρατία επί δεκαετίες, ως βουλευτής, υπουργός και Πρόεδρος της Βουλής. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του»

Παπανδρέου για Πετσάλνικο: “Η απώλειά του μας γεμίζει μεγάλη θλίψη”

«Η απώλεια του Φίλιππου Πετσάλνικου μας γεμίζει μεγάλη θλίψη», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Ένας αδελφικός φίλος και σύντροφος, πολύτιμος συνεργάτης και συνοδοιπόρος, με πολύ μεγάλη προσφορά στον τόπο έφυγε σήμερα από κοντά μας. Η απώλεια του Φίλιππου Πετσάλνικου μας γεμίζει μεγάλη θλίψη. Φίλιππε, καλό ταξίδι», καταλήγει ο Γιώργος Παπανδρέου, με τον οποίο ο Φίλιππος Πετσάλνικος υπήρξε στενός συνεργάτης.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ζήση Τζηκαλάγια για τον θάνατο Φίλιππου Πετσάλνικου

Σήμερα έφυγε από την ζωή ο Φίλιππος Πετσάλνικος. Ο μακροβιότερος πολιτικός του Νομού Καστοριάς (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ 1985-2012).
Νεώτερος αλλά της ίδιας πολιτικής γενιάς με τους εκλιπόντες Κ.Σημαιοφορίδη και Γ.Καπαχτσή,συνυπήρξε με πέντε! διαφορετικούς Βουλευτές της Ν.Δ.Οι τρεις τους κυριάρχησαν στην μεταπολιτευτική τοπική μας πολιτική ζωή.Πολλές φορές σε υψηλές κυβερνητικές θέσεις αγωνίσθηκε για τον τόπο μας και πέτυχε όσα μπόρεσε.
Το 2009 ανήλθε στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής.
Είχα την χαρά να είμαι μεταξύ των 168 Βουλευτών που τον τίμησαν με την ψήφο τους ως τον πρώτο Καστοριανό αλλά και Μακεδόνα πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
Δύο φορές, το 2010 στο Νοσοκομείο <Σωτηρία>, αλλά και την Δευτέρα 9 Μαρτίου στο <Λαϊκό> τον επισκέφθηκα νοσηλευόμενο. Τότε συνομιλήσαμε, προχθές όμως ήταν αδύνατον στη ΜΕΘ.
Πάντοτε διατηρούσε το αγέρωχο ύφος, προχθές όμως κυριαρχούσε η ολύμπια ηρεμία.
Στην οικογένειά του και τους πολιτικούς του φίλους εκφράζω τα πιο θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Συλλυπητήρια της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου

Με θλίψη πληροφορήθηκα πως έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Πετσάλνικος.
Ένας πολιτικός που αφήνει στην Καστοριά μια σημαντική παρακαταθήκη και ένα σπουδαίο έργο.
Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Συλλυπητήριο μήνυμα της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Καστοριάς

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην προέδρου της Βουλής Φιλίππου Πετσάλνικου. Ενός πολιτικού που άφησε το στίγμα του στο νομό μας και στην Βουλή των Ελλήνων.

Οι αγώνες μας θα μείνουν παρακαταθήκη και οδηγός για το μέλλον.

Μαρία Αντωνίου: Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Φίλιππο Πετσάλνικο

Αποχαιρετούμε με θλίψη έναν πολιτικό άντρα, τον Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος υπηρέτησε ως Βουλευτής τον λαό της Καστοριάς, διετέλεσε Υπουργός σε πολλές Κυβερνήσεις και έκλεισε την πολιτική του σταδιοδρομία με την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Ο Φίλιππος Πετσάλνικος, μέρος της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Καστοριάς και της Ελλάδος, πάλεψε σε όλη τη ζωή του για τη δημοκρατία και προσέφερε σ’ αυτήν, από οποιαδήποτε κυβερνητική θέση κι αν κατέλαβε.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δ. Σαββόπουλου για τον θάνατο του π. Προέδρου της Βουλής

«Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του π. Προέδρου της Βουλής, κ. Φίλιππου Πετσάλνικου

Η απώλεια του αφήνει ένα τεράστιο κενό στον τόπο μας, καθώς η ενασχόληση του με τα κοινά και την πολιτική σκηνή, αποτέλεσαν σημαντική προσφορά για την περιοχή μας.

Εκφράζω βαθύτατα τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του».

“Υπηρέτησε με αφοσίωση τον τόπο και τη χώρα” Ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης για τον Φίλιππο Πετσάλνικο

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για το θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος υπηρέτησε με αφοσίωση τον τόπο και τη χώρα, ως Βουλευτής, Υπουργός, Πρόεδρος της Βουλής”.

Χρήστος Γκοσλιόπουλος: O Φίλιππος Πετσάλνικος τιμήθηκε από τους Καστοριανούς και τους τίμησε

Έφυγε σήμερα ξαφνικά από την ζωή μια κορυφαία πολιτική προσωπικότητα του τόπου μας που άφησε για δεκαετίες ανεξίτηλο το πολιτικό του στίγμα στον Νομό Καστοριάς, ο Πρόεδρος Φίλιππος Πετσάλνικος.
Αγωνίστηκε αδιάλειπτα και συστηματικά για την Καστοριά και του πολίτες της, απ´ όλες τις θέσεις που διετέλεσε, ως βουλευτής και Υπουργός, στα τριάντα και πλέον χρόνια που δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Τιμήθηκε απο τους Καστοριανούς και τους τίμησε.
Αγαπήθηκε και τους αγάπησε.
Έδωσε πολύχρονους αγώνες για την δημοκρατία, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες, αλλά και την ανάπτυξη της χώρας και της περιοχής που τον ανέδειξε και τον εξέλεξε στα βουλευτικά έδρανα.
Οι όποιες πολιτικές ή διαχειριστικές διαφωνίες μπορεί να υπήρχαν απο τον καθένα μας, σ’ αυτή την μακρόχρονη πολιτική διαδικασία αποτελούν παρωνυχίδα μπροστά στο τεράστιο δημιουργικό έργο και την πολυσχιδή προσωπικότητά του.
Συνεργάστηκα μαζί του για πολλά χρόνια σε όλους τους τομείς της κομματικής, πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου δραστηριοποίησης με απτά αποτελέσματα.
Η μνήμη του θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην Καστοριά του σήμερα και του αύριο.
Τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Σύλλογος Καστοριέων Νέας Υόρκης «ΟΜΟΝΟΙΑ» για τον Φίλιππο Πετσάλνικο 

Με βαθιά λύπη ενημερωθήκαμε για το χαμό του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, ενός Καστοριανού πολιτικού που προσέφερε τις υπηρεσίες του στις θέσεις ανώτατων αξιωμάτων του Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Μακεδονίας-Θράκης και του Προέδρου της Βουλής. Τον εκλιπόντα κ. Πετσάλνικο το χαρακτήριζε το ήθος, η σταθερότητα στις πεποιθήσεις του και η εντιμότητα του, όχι μόνο ως πολιτικό αλλά και ως άνθρωπο. Στο Σύλλογο μας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, καθώς επί σειρά ετών διατηρούσαμε στενή συνεργασία και επικοινωνία, αλλά και μακροχρόνια φιλία.
Γι ‘αυτό ακριβώς ο Σύλλογος Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ», Νέας Υόρκης είχε απονείμει τον ανώτατο τίτλο τιμής του «ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΜΕΛΟΥΣ» για τη συνεισφορά του στην πολυαγαπημένη μας Καστοριά, αλλά και στο ελληνικό πολιτικό προσκήνιο.
Εκ μέρους του Προέδρου κ. Δήμου Σιώκη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέα Υόρκης εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του «ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΜΕΛΟΥΣ» μας κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.
Στη φωτογραφία μία από τις φορές που είχε επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη για να παρευρεθεί σε εκδήλωση του ιστορικού Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς για τον θάνατο Φίλιππου Πετσάλνικου

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Καστοριάς,Φίλιππου Πετσάλνικου,  ο οποίος στη μεγάλη πολιτική του καριέρα υπηρέτησε σε υψηλά πολιτειακά και πολιτικά αξιώματα.

Ευχόμαστε στους οικείους του κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη απώλειά τους.

Οι συνεργάτες του Φίλιππου Πετσάλνικου στο πολιτικό γραφείο της Καστοριάς αποχαιρετούν τον δικό τους άνθρωπο

Ένα είναι βέβαιο στην ζωή μας. Είμαστε παρόντες ακόμη και όταν “φεύγουμε”. Κριτές όσοι έζησαν, συνεργάστηκαν, αγάπησαν. Είναι πολύ ελάχιστο, πολύ δύσκολο και επώδυνο, να αποτυπωθούν τα αισθήματα αποχωρισμού ενός δικού σου. Γιατί ο Φίλιππος Πετσάλνικος ήταν ο δικός μας άνθρωπος. Ο άνθρωπος Φίλιππος, ο Πρόεδρος, ο Υπουργός, ο βουλευτής,ο φίλος, ταγμένοι και συντεταγμένοι με τη δική του συνετή, δίκαιη, απαιτητική καθοδήγηση. Πρώτος έδινε το σύνθημα για δουλειά. Τελευταίος αποχωρούσε. Αν είχε ολοκληρώσει το καθήκον. Υπήρξε δάσκαλός μας, αλλά και μπροστάρης, αγωνιστής. Η θλίψη δεν ξεπερνιέται. Μόνη μας παρηγοριά ότι είχαμε την ευτυχία να συνεργαστούμε μαζί του. Το έργο του “μιλάει” από μόνο του στο Νομό Καστοριάς. Η πολιτική του σφραγίδα καλύπτει, όχι μόνο την ιδιαίτερη πατρίδα του αλλά είναι Πανελλήνιας εμβέλειας. Είναι ο πολιτικός που υπηρέτησε την πολιτική, την ιδεολογία του, τα πιστεύω του με ευλάβεια. Ο ακέραιος, ο ευθύς, ο ειλικρινής, ο άμεμπτος, ο αψεγάδιαστος. Η απώλειά του είναι βαρύ πλήγμα για όλους μας. Για εμάς είναι παρών. Οι συνεργάτες σου στο πολιτικό γραφείο της Καστοριάς.

Ανακοίνωση της οικογένειας του Φίλιππου Πετσάλνικου

Την Δευτέρα 16 Μαρτίου και ώρα 12:00 μ.μ. θα τελεσθεί η πολιτική κηδεία του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππου Πετσάλνικου στην Αίθουσα Τελετών του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών.
Η οικογένεια σεβόμενη την προστασία του κοινού από την επιδημία του κορονοϊού κάνει έκκληση να αποφευχθεί η μαζική παρουσία των φίλων του εκλιπόντος.
Επίσης αντί στεφάνου επιθυμεί να κατατεθούν χρήματα για την ενίσχυση του  Συλλόγου Γονέων και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών “Μαζί Σου» στον Λογαριασμό με IBAN: GR1002601970000860200422045.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria