Στην εντατική ο γουνεργάτης με κορονοϊό - Σοβαρή η κατάσταση του - OlaDeka

Στην εντατική ο γουνεργάτης με κορονοϊό – Σοβαρή η κατάσταση του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Η ΦΑΡΣΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΒΕΝΤΕΤΑ

Στην εντατική του ΑΧΕΠΑ βρίσκεται ο 55χρονος γουνεργάτης που αποτελεί ένα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Καστοριά.

Η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή.

Σύμφωνα με πληροφορίες 70χρονος είναι το 14ο κρούσμα που δημοσιεύσαμε χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και άλλος ένας 80χρονος ασθενής που νοσηλεύεται με πνευμονία στο νοσοκομείο Καστοριάς, αναμένει αποτελέσματα της εξέτασης του δείγματος για κορονοϊό.

Αυτό που έχει προκύψει πλέον όσον αφορά στις λήψεις δειγμάτων, είναι ότι η διαδικασία ενεργοποιείται μόνο για όσους παρουσιάζουν δύσπνοια – πνευμονία. Για κανέναν άλλον. Άρα ακόμη κι αν κάποιος παρουσιάζει πυρετό, πονόλαιμο ή και άλλα συμπτώματα που μέχρι πρότινος «πρόδιδαν» επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, από εδώ και στο εξής θα κυκλοφορεί ελεύθερα όπως οι υπόλοιποι πολίτες.

Κατά τα άλλα, μετά από 20 μέρες αποφάσισε γνωστός γουνοποιός να δώσει δείγμα για εξέταση κορονοϊού και απευθύνθηκε σήμερα στο νοσοκομείο Καστοριάς. Πηγές του νοσοκομείου στηλίτευσαν αυτή την πράξη αφού όλες οι ιατρικές δηλώσεις αναφέρουν ότι μετά τις 14 μέρες είναι απόλυτα φυσικό να βγει αρνητική η εξέταση. Αυτή η συμπεριφορά γεννά πολλά ερωτηματικά αναφέρουν οι ίδιες πηγές.Εκτός κι αν κόλλησε τον ιό εδώ στην Καστοριά.

Η ΦΑΡΣΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΒΕΝΤΕΤΑ

Απολαύστε υπεύθυνα ένα διαφορετικό, μυθοπλαστικό περιστατικό. H αποκορύφωση έρχεται όταν τα τηλέφωνα γουνοποιών, λογιστών, δημοσιογράφων, γιατρών και πολλών άλλων Καστοριανών, παίρνουν φωτιά.Το ερώτημα είναι πάντα το ίδιο: «Έμαθες; είναι αλήθεια; Ξέρεις τίποτα περισσότερο;»

Το αγωνιώδες ερώτημα αφορά σε μία ανυπόστατη και βλακώδη θα μπορούσε να πει κανείς φήμη, για την υγεία επιφανούς γουνοποιού. Το ότι η διάδοση αυτή που μεταδίδεται με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του κορονοϊού, έχει ως βασικό συστατικό τεράστια δόση black humor, δεν μπορεί να γίνει από κανέναν αντιληπτό.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ

Λίγες μέρες νωρίτερα, πασίγνωστος γουνοποιός με έφεση στο πείραγμα και τις φάρσες, τηλεφωνούσε με ανοιχτή ακρόαση σε συνάδελφο του δίνοντας ρεσιτάλ ηθοποιίας και υποδυόμενος τον βαριά άρρωστο με έκδηλα συμπτώματα κορονοϊού. Ο γουνοποιός με ξενόφερτο αξάν, έπεσε στην παγίδα του μεγαλογουναρά και ακούγοντας τον σχεδόν να κλαίει (επειδή του έτρεφε και ιδιαίτερη συμπάθεια), ταράχτηκε και στεναχωρήθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό που παρότι δεν φημίζεται για την…απλοχεριά του, προσφέρθηκε να βοηθήσει ψυχολογικά και οικονομικά αλλά και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο για εξεταστεί και αν χρειαστεί να νοσηλευτεί ο φίλος του. Αυτού του είδους η επικοινωνία εκτυλίχτηκε σε αρκετά επεισόδια σαν τηλεοπτική σειρά και κάθε φορά η ακρόαση γίνονταν από παρέα του φαρσέρ και όταν έκλεινε το τηλέφωνο τα γέλια ήταν ασυγκράτητα.

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΤΟ…ΘΥΜΑ ΤΑ ΕΜΑΘΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Όλη η προαναφερθείσα ιστορία, κάποια στιγμή όμως έφτασε στα αυτιά του θύματος της φάρσας. Ο ιδιαίτερος, μεσογειακός χαρακτήρας του, δεν του επέτρεπε να το αφήσει έτσι. Αποφάσισε λοιπόν να εκδικηθεί. Το σατανικό του σχέδιο ήταν μια απλή αλλά τρομακτική ιδέα: Θα διέδιδε φήμες σε όλη την περιοχή ότι μέλος της οικογενείας του φαρσέρ αντιμετώπισε θέμα «ζωής και θανάτου»! Έτσι και έγινε. Το σχέδιο του δεν χρειάζονταν και πολύ μυαλό, έτσι κι αλλιώς τα κακά νέα ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός. Μέσα σε λίγες ώρες οι καστοριανοί είχαν ξεχάσει ακόμη και το θέμα των ημερών δηλαδή τις δραματικές εξελίξεις του κορονοϊού, οι περισσότεροι μάλιστα συνέδεαν τα δύο θέματα. Το θέμα πήρε τρομακτικά μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα ο φαρσέρ να «το φυσάει και να μην κρυώνει» καθώς και να λαμβάνει ειδικά επικοινωνιακά μέτρα για να φέρει την κατάσταση στα ίσα της. Συνεντεύξεις που κρύβουν την αλήθεια πίσω από τις λέξεις, επισκέψεις στο νοσοκομείο για αποκατάσταση της…αλήθειας και ποιος ξέρει τι άλλο.

Το σίγουρο είναι ότι πολλές φορές, αυτό που ισχύει στην πολιτική ισχύει και στην κοινωνία: Η αλήθεια κρύβεται πίσω από τις λέξεις…

Απολαύστε υπεύθυνα. Αυτά γίνονται μόνο στις κωμωδίες. Δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria