ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΜΑΣΚΕΣ; - OlaDeka

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΜΑΣΚΕΣ;

«ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΣΚΕΣ Ή ΠΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ?» Αναρωτιέται ο Στέργιος Παπαγιάννης, ο γουνοποιός «εξαίρεση» που λοιδορήθηκε από τους συναδέλφους του επειδή φορούσε μάσκα στο Μιλάνο στις αρχές αυτής της μαύρης περιόδου που διανύει η Καστοριά και η ανθρωπότητα.

Ήταν επίσης εκείνος που δέχτηκε διαδικτυακό μπούλινγκ πάλι από συναδέλφους του, επειδή «τόλμησε» να απευθυνθεί στο νοσοκομείο Καστοριάς από την πρώτη στιγμή της επιστροφής του στην πόλη για να εξεταστεί προληπτικά και να λάβει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει για την οικογένεια του αλλά και την τοπική κοινωνία.

Όλοι βέβαια μάθαμε ότι πήρε την απάντηση «τι είναι αυτά που μας λες, πάνε σπίτι σου, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για αυτό το θέμα, δεν γνωρίζουμε τίοποτα»!

Ήταν η στιγμή που η Ελλάδα κοιμόταν βαθύ ύπνο σε σχέση με το θέμα και ο ΕΟΔΥ βρισκόταν όσον αφορά στον νέο κορονοϊό, σε ….προϊστορική κατάσταση. Εάν τότε, οι πανεπιστήμονες, ευλαβείς, εξελισσόμενοι γοργά σε μιντιακούς σχολιαστές, σεναριογράφους δακρύβρεχτων πεζογραφικών κειμένων με βάση τα εθνικά έπη, νεοκολαπτόμενους πολιτικούς star, ελέω COVID-19, εάν λοιπόν είχαν φροντίσει να ενεργοποιηθούν με τα μισά μέτρα από αυτά που αναπτύσουν σήμερα, η Καστοριά δεν θα είχε ούτε ένα κρούσμα.

Με την τότε πλήρη άγνοια του τι συμβαίνει στην Καστοριά και το Βόιο των 450 συνολικά ταξιδιωτών που επέστρεφαν από το μάτι του κυκλώνα, άφησαν μια ολόκληρη περιοχή στο έλεος του ιού, του πανικού, του επερχόμενου οικονομικού αρμαγεδώνα για ολόκληρο εξαγωγικό κλάδο και εν τέλει, του διχασμού μιας κοινωνίας.

Εκεί είναι το σημείο που έχουν χάσει οι γουνοποιοί. Στο ότι δεν είχαν καθοδήγηση από την πολιτεία. Και όταν είχαν – είχαμε, ήταν αργά, πολύ αργά.

Δεν είναι τυχαίο που στη Δυτική Μακεδονία, Γρεβενά και Φλώρινα παρουσιάζουν μηδαμινά κρούσματα ενώ Κοζάνη (λόγω Βοΐου) και Καστοριά είμαστε στο κόκκινο. Ειδικά η Καστοριά που είναι ο νομός με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις και διασπορά αναλογικά, σε όλη τη χώρα!

Μετά από αυτή τη μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, συνεχίζουμε στο αρχικό μας θέμα, δηλαδή την πρόταση Παπαγιάννη για συνεισφορά του κλάδου των γουνοποιών στην παραγωγή απαραίτητου υλικού σε περίοδο κρίσης και εκτάκτου ανάγκης.

Πολλοί λένε ότι αυτό δεν είναι εφικτό γιατί είναι ειδικό το πανί, είναι οι υγειονομικές άδειες δύσκολες και άλλα. Τότε πως γίνεται οι μοδίστρες απ τα Γρεβενά και οι σύλλογοι από τη Φλώρινα να μας φοράνε γυαλιά. Μήπως μετά την κρίση του κορονοϊού να αναθέσουμε σε αυτούς και την παραγωγή της γούνας μπας και μας ξελασπώσουν κι εκεί;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΕ Καστοριάς: Ευχαριστήριο προς τον Δήμαρχο Φλώρινας                          κ. Βασίλη Γιαννάκη & στο ΕΤΑΚ Καστοριάς

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Καστοριάς  Δημήτρης Σαββόπουλος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια και θερμά τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, για την αποστολή 500 υφασμάτινων μασκών, τις οποίες κατασκεύασαν οικειοθελώς μέλη συλλόγων της περιοχής.

Επίσης, ευχαριστεί το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών για την ευγενική χορηγία:

 21 ασπίδων προστασίας προσώπου προς το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.

7 μασκών υψηλής προστασίας και 25  ανταλλακτικών φίλτρων προς το ΕΚΑΒ Καστοριάς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria