Σεισμός Πάργα: Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,6 Ρίχτερ - Δύο τραυματίες, ζημιές σε σπίτια και καταστήματα - OlaDeka

Σεισμός Πάργα: Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,6 Ρίχτερ – Δύο τραυματίες, ζημιές σε σπίτια και καταστήματα

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο – Στο δρόμο οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές . «Παρακολουθούμε το φαινόμενο και για την ώρα είμαστε επιφυλακτικοί» δηλώνουν οι σεισμολόγοι

Αναστάτωση τα ξημερώματα στην Πάργα από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους μεγέθους 5,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ  η οποία σημειώθηκε στις 2:49 τα ξημερώματα, 14 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Πάργας.
Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν 10 χιλιόμετρα, ενώ σημειώνεται ότι το ίδιο επίκεντρο είχε και ο σεισμός των 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε 21 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο. Κυρίως στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο. Επίσης αισθητός έγινε στο Ιωάννινα την ‘Αρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή. Μέσα στην ημέρα κλιμάκιο σεισμολόγων αναμένεται να φτάσει στην περιοχή.

Δύο τραυματίες, ζημιές σε σπίτια και καταστήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο γυναίκες τραυματίστηκαν προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε καταστήματα, έσπασαν τζάμια, έπεσαν σοφάδες στους δρόμους, ενώ σε πολλά σπίτια δημιουργήθηκαν ρωγμές κυρίως στην περιοχή Καναλάκι.
Οι πρόεδροι των κοινοτήτων καθώς και συνεργεία των Δήμων της περιοχής βγήκαν στα χωριά προκειμένου να έχουν εικόνα της κατάστασης μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.  Επίσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων. Ζημιές έχει υποστεί και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής

Τι λένε οι σεισμολόγοι

«Είμαστε πάνω στην κορύφωση του φαινομένου. Μας ανησυχεί που ξεκίνησε από χαμηλά 4,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ γύρω στα μεσάνυχτα και έφτασε τα 5.6 ρίχτερ στις 2:49 τα ξημερώματα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας αναφορικά με τον σημερινό σεισμό στην περιοχή της Πάργας. «Παρακολουθούμε το φαινόμενο και για την ώρα είμαστε επιφυλακτικοί» πρόσθεσε ενώ υποστήριξε  ότι ο σεισμός προήλθε από το γνωστό ρήγμα της Παραμυθιάς.

O Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, με ανάρτησή του στο facebook δήλωσε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του ισχυρού σεισμού των 5,6 Ρίχτερ από το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στην δυτική Ελλάδα αν θυμόσαστε τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες και δεν προβλέπεται από εμένα εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή, μην ανησυχήστε».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria