«Προτιμάτε φάρμακα με παρακεταμόλη» λέει ο Τσιόδρας για όσους νοσούν στο σπίτι - OlaDeka

«Προτιμάτε φάρμακα με παρακεταμόλη» λέει ο Τσιόδρας για όσους νοσούν στο σπίτι

Φάρμακα με δραστική ουσία την παρακεταμόλη, συστήνει να παίρνουν οι ασθενείς με πυρετό που βρίσκονται στο σπίτι, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, έκανε αυτήν την αναφορά μετά από ερώτημα δημοσιογράφων σχετικά με το αν επιτρέπεται η χρήση φαρμάκων με αντιφλεγμονώδη δράση.

Όλη η συζήτηση ξεκίνησε από την ανησυχία που προκλήθηκε όταν οι γαλλικές Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση πως τα φάρμακα αυτά μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της νόσου.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, που είναι ειδικευμένος γιατρός και νευρολόγος, σε ανάρτησή του στο Twitter το Σάββατο έγραψε: «Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ιβουπροφαίνη, κορτιζόνη …) θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα επιδείνωσης της λοίμωξης».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως δεν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές ενδείξεις για κάτι τέτοιο ωστόσο διευκρίνισε πως για την αντιμετώπιση του πυρετού οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα με δραστική ουσία την παρακεταμόλη, όπως το depon.

Όπως είπε, άλλα φάρμακα όπως το Brufen με ιβουπροφαίνη και το Ponstan, βασίζονται σε δραστική ουσία με αντιφλεγμονώδη δράση, για την οποία έκαναν λόγω οι γαλλικές Αρχές.

«Καλό θα ήταν, με βάση όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, να συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας και να προμηθευτείτε κάποιο αντιπυρετικό με δραστική ουσία την  παρακεταμόλη» είπε ο κ. Τσιόδρας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria