Νέο κρούσμα - Στα 25 η Καστοριά - OlaDeka

Νέο κρούσμα – Στα 25 η Καστοριά

3 ΝΕΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΝΑΣ 19ΧΡΟΝΟΣ – 12 ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ – ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ 2 ΑΤΟΜΑ ΑΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ

Ο 60χρονος από την Οινόη που μεταφέρθηκε χθες στο Παπανικολάου τελικά είναι το 25ο κρούσμα στην Καστοριά. Θυμίζουμε ότι ο ασθενής σύμφωνα με την ιχνηλάτηση που έγινε, έχει έρθει σε στενή επαφή με 15 τουλάχιστον άτομα.

12 ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ – ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ – ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΥΑΔΕΣ

Μετά την μετατροπή των εφημερειών και της παιδιατρικής σε θαλάμους φιλοξενίας μεμονωμένων υπόπτων κρουσμάτων, η δυναμική του νοσοκομείου είχε φτάσει τα 10 άτομα (και όχι περισσότερα όπως γράφουν διάφοροι – αν στριμώξουμε και 5 άτομα σε κάθε δωμάτιο, ναι θα χωράει και 50) για αυτούς τους νοσηλευόμενους. Χθες νοσηλεύονταν 9 άτομα ο καθένας μόνος στο δικό του δωμάτιο. Σήμερα η χωρητικότητα απομόνωσης για τον καθένα ξεχωριστά, κορέστηκε. Έτσι από τα 12 άτομα που νοσηλεύονται, οι δύο ασθενείς αναγκαστικά μοιράζονται δωμάτιο με άλλους δύο.

ΕΝΑΣ 19ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Τρεις είναι οι νέες εισαγωγές τις τελευταίες ώρες που έσπασαν το φράγμα της χωρητικότητας των 10 ατόμων για νοσηλεία σε ξεχωριστό δωμάτιο και ανάμεσα τους είναι ένας 19χρονος με χρόνιο άσθμα και πνευμονία. Μαζί με άλλους δύο ηλικιωμένους που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση αποτελούν την τριάδα που ανησυχούν τους ανθρώπους του νοσοκομείου οι οποίοι αναμένουν τα αποτελέσματα που ωστόσο δεν φαίνεται να έρχονται στην ώρα τους. Αν π.χ. έρθουν στις 3 μετά τα μεσάνυχτα θα πρέπει να γίνει αμέσως εκείνη την ώρα η διακομιδή τους στο Παπανικολάου και καταλαβαίνει ο καθένας το πρόβλημα που δημιουργούν αυτές οι «μικρές» ώρες.

ΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥΣ

12 είναι οι όλα κι όλα τα δωμάτια υποδοχής για διασωληνωμένους θετικούς στο Παπανικολάου και 5 από αυτές ήδη έχουν καταλάβει καστοριανοί. Αν συνεχιστεί η…εξαγωγή θετικών διασωληνωμένων από το νοσοκομείο Καστοριάς, σε λίγο το Παπανικολάου θα φιλοξενεί μόνο καστοριανούς! Εντωμεταξύ το ΑΧΕΠΑ επίσης στέλνει στο Παπανικολάου νοσηλευόμενους αυτής της κατηγορίας αφού στους δικούς του χώρους δεν διαθέτει ανάλογη υποδομή ή δεν είναι άμεσα αξιοποιήσιμη.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

Στους 12 νοσηλευόμενους που όλοι έχουν συμπτώματα όπως πνευμονία, δύσπνοια, πυρετό και πνευμονία συγκαταλέγονται:

Ένας 44χρονος και ένας 45χρονος από την Καστοριά, ένας 68χρονος και η γυναίκα του από τη Μεταμόρφωση, ένας 62χρονος από τη Μεσοποταμία, ένας 19χρονος από την Καστοριά, ένας 80χρονος από το Τοιχιό, ένας 60χρονος από την Καστοριά πατέρας νοσηλεύτριας, μία 80χρονη μητέρα προηγούμενης θετικής νοσηλεύτριας, ένας 89χρονος από το Κεφαλάρι και άλλοι δύο για τους οποίους δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

6 από όλους αυτούς αναμένουν αποτέλεσμα και τα εργαστήρια καθυστερούν σε μεγάλο βαθμό.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

Είναι σίγουρο ότι εκτός νοσοκομείου, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι θετικοί και δεν το γνωρίζουν αλλά και άλλοι τόσοι που έχουν κάνει τεστ σε ιδιώτες, βγήκε θετικό και φυσικά δεν καταμετρούνται γιατί δεν το δηλώνουν. Τηρήστε τα αυστηρά μέτρα απομόνωσης και προστασίας. Ποτέ δεν ξέρεις από που θα σου ρθει…

ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΠΑΝΑ – ΛΕΙΠΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σε μεγάλο πρόβλημα εξελίσσεται η ολοένα και μεγαλύτερη έλλειψη προσωπικού, στο μικροβιολογικό, στο παθολογικό, στο προσωπικό δωματίων παντού! Άλλοι λείπουν δικαιολογημένα, άλλοι όμως για ανεξήγητους λόγους. Και λέμε ανεξήγητους παρότι το μυαλό του καθενός μας πηγαίνει εύκολα στην αιτία, επειδή μέσα στα καθήκοντα μιας διοίκησης είναι και ο έλεγχος των αδικαιολογήτως απόντων. Γίνεται όμως; Αν ναι γιατί η σημαία φαίνεται να βρίσκεται σε κατάσταση υπερωρίας για…έκδοση αδειών;

Θα κλείσουμε με μία συγκρατημένη αισιοδοξία παρά τα τόσα αρνητικά και δύσκολα. Είτε κατά τύχη, είτε για άλλους λόγους φαίνεται ότι έκρηξη λογαριθμικής προόδου δεν έχουμε μέχρι στιγμής. Χαρακτηρίζουμε όμως συγκρατημένη την αισιοδοξία μας γιατί το κρίσιμο διάστημα για την Καστοριά είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες με την αμέσως επόμενη να είναι η κρισιμότερη.

Προσευχόμαστε για το καλύτερο και μένουμε σπίτι.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria