Μόσιαλος: Λειτουργία από την τηλεόραση για τις ευπαθείς ομάδες και παύση της Θείας Κοινωνίας - OlaDeka

Μόσιαλος: Λειτουργία από την τηλεόραση για τις ευπαθείς ομάδες και παύση της Θείας Κοινωνίας

“Η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να σκεφτεί πιο ασφαλείς τρόπους τέλεσης της Θείας Λειτουργίας, πχ σε εξωτερικούς χώρους όπως έπραξε η Καθολική Εκκλησία” αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

“Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τοποθετήθηκε δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα διακοπής της Θείας Κοινωνίας. Προσωπικά έθεσα πρώτος το ζήτημα στον δημόσιο διάλογο με ήπιο τρόπο αναμένοντας τη συγκεκριμένη στάση της Εκκλησίας, ενώ δεν υπάρχει επίσημη στάση της Πολιτείας ή άλλου κρατικού οργανισμού. Απευθυνόμουν κυρίως στους βαθύτερα θρησκευόμενους που είναι πολύ πιθανόν να ακούσουν τις απόψεις της Ιεραρχίας, Σε μια χώρα που οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας είναι τόσο στενές θα περίμενε κανείς και κυβερνητική τοποθέτηση” τονίζει.

“Η γνώμη μου είναι ότι οι ευπαθείς ομάδες των πιστών που είναι και η πλειοψηφία όσων πηγαίνουν στην εκκλησία, θα πρέπει να παρακολουθούν την λειτουργία από την τηλεόραση, ότι η Θεία Κοινωνία θα πρέπει να σταματήσει κατά την διάρκεια της επιδημίας και στην ακραία περίπτωση που θα έχουμε φαινόμενα Ιταλίας, η Εκκλησία θα πρέπει να σκεφτεί πιο ασφαλείς τρόπους εκτέλεσης της θείας λειτουργίας π.χ. σε εξωτερικούς χώρους όπως έπραξε η Καθολική Εκκλησία” υπογράμμισε.

“Αν συνεχίσει η Θεία Μετάληψη στις υπόλοιπες χώρες πως θα γίνει περιορισμός στην εξάπλωση μιας νόσου που δεν έχει εθνικά σύνορα;” καταλήγει ο κ. Μόσιαλος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria