Κορονοϊός Τσιόδρας: 48 νέα κρούσματα - συνολικά 743 - 20 νεκροί - OlaDeka

Κορονοϊός Τσιόδρας: 48 νέα κρούσματα – συνολικά 743 – 20 νεκροί

Κορονοϊός Τσιόδρας: 48 νέα κρούσματα και συνολικά 743 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορονοϊός Τσιόδρας:  Στα 743 ανέρχονται κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς σήμερα ο ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 48 νέα κρούσματα. Πρόσθεσε ότι 134 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων το 60% είναι άνδρες. Επίσης, 45 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 68 χρόνια. Όλοι εξ αυτών έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 20, με μέσο όρο τα 75 έτη. Εκ των θυμάτων, οι ήταν 14 άνδρες και οι έξι γυναίκες. Όλοι είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Εξιτήριο έχουν λάβει 32 άτομα.

«Υπάρχουν όμως και κάποια αισιόδοξα νέα», είπε, τονίζοντας: «Δυο ημέρες στη σειρά υπάρχει μειωμένος αριθμός καταγραφής της νόσου και θανάτων στην γείτονα Ιταλία. Στη χώρα που ξεκίνησε η επιδημία, στην επαρχία Χουμπέι, ο περιορισμός σταματά την Τετάρτη. Όπως καταλαβαίνετε, η διάρκεια των μέτρων ήταν ένας σημαντικός παράγοντας».


Οι δηλώσεις Χαρδαλιά

«Η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί πιστά», ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τόνισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου 1,3 εκατ. sms διεκπεραιώθηκαν, ενώ ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Διαμήνυσε όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Αναφερόμενος στους ταξιδιώτες που ήρθαν από την Ισπανία και τέθηκαν σε καραντίνα, αφού τους αποκάλεσε «υγειονομική βόμβα που ήταν έτοιμη να εκραγεί», τόνισε ότι μετά από τους σχετικούς ελέγχους, 21 εκ των 263 βρέθηκαν θετικοί. Οι ταξιδιώτες αυτοί προέρχονταν από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.

Τα μέτρα από αύριο θα αυστηροποιηθούν, τόνισε, κάνοντας εκ νέου έκκληση στους πολίτες να παραμένουν στο σπίτι τους.

Πρόσθεσε ότι η λειτουργία των σούπερ μάρκετ θα είναι Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 07:00 – 21:00 και Σάββατο 07:00 – 20:00.


Τα θύματα

Θετικό αποδείχθηκε το δείγμα της 41χρονης από τα Κορέστεια που έφυγε προχθές Κυριακή από τη ζωή, σύμφωνα με πληροφορίες του σάιτ kastorianiestia. Η 41χρονη είχε  άλλα προβλήματα υγείας και επισκεπτόταν το νοσοκομείο το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Μετά από τα αποτελέσματα των εξετάσεων τέθηκαν σε καραντίνα η οικογένειά της και όσα άτομα είχαν έρθει σε επαφή μαζί της το τελευταίο διάστημα. Η 41χρονη είναι το τέταρτο θύμα του κορονοϊού στην Καστοριά.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στο νοσοκομείο Σωτηρία απεβίωσε ένας ακόμη ηλικιωμένος που νοσούσε από τον COVID-19 ανεβάζοντας τα θύματα στα 19. Πρόκειται για έναν 64χρονο ο οποίος δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Επίσης, τη Δευτέρα το βράδυ στο νοσοκομείο Σωτηρία απεβίωσε και μία 86χρονη που έπασxε από υποκείμενα νοσήματα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα ενώ ο άτυχος άνδρας δεν είχε κάποιο τέτοιου είδους νόσημα.

Εξάλλου αστυνομία και ΕΚΑΒ έσπευσε σε σπίτι στα Γλυκά Νερά, όπου μία ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε από αστυνομικούς νεκρή μετά από τηλεφώνημα γείτονα ο οποίος είχε ανησυχήσει για την απουσία της. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η ηλικιωμένη είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους με την αδελφή της και επέστρεψαν την Καθαρή Δευτέρα. Η αδελφή της νοσεί από κορονοϊό και είναι σε καραντίνα στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γυναίκα τηλεφωνούσε στην αδελφή της τις τελευταίες δύο ημέρες χωρίς αποτέλεσμα, ενώ από το σπίτι υπήρξε έντονη δυσοσμία. Η περιοχή αποκλείστηκε και στο σημείο σπεύδουν τώρα Αστυνομία και ΕΚΑΒ και τα συνεργεία αναμένεται να ερευνήσουν εάν η 81 ετών γυναίκα νοσούσε από κορονοϊό.

Κορονοϊός: Απεβίωσε ηλικιωμένη στο Σωτηρία - Νεκρή και δεύτερη γυναίκα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά - Υποψίες ότι νοσούσε από COVID-19

«Νοσηλεύουμε σαραντάρηδες και πενηντάρηδες»

Όσον αφορά τους νέους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς, η Συντονίστρια & Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνει: «Νοσηλεύουμε και σαραντάρηδες και πενηντάρηδες. Κάποιοι έχουν παράγοντες κινδύνου, κάποιοι είναι απολύτως υγιείς ή ακόμα και αθλητές. Σίγουρα, η κατάσταση του ανοσοποιητικού έχει σημασία και υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, αλλά νομίζω κανείς δεν είναι άτρωτος».

Η ίδια επισημαίνει ότι για τους γιατρούς, αλλά και τους ασθενείς, είναι ένα καινούργιο νόσημα για το οποίο «μαθαίνουμε κάθε μέρα για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Παρακολουθούμε κάθε λεπτομέρεια και πρωτόκολλο, κάθε νέα μελέτη και φάρμακο. Και μας νοιάζει να προσφέρουμε την καλύτερη φροντίδα στους ασθενείς, ιατρικά και ανθρώπινα. Να ξέρουν ότι τους φροντίζουμε σωστά και ότι είμαστε εκεί, δίπλα τους».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria