Κορονοϊός: Στην Πάτρα το ένατο κρούσμα στην Ελλάδα - OlaDeka

Κορονοϊός: Στην Πάτρα το ένατο κρούσμα στην Ελλάδα

Ένας άνδρας που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο είναι το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Κορονοϊού στην Ελλάδα. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Γιώργος Σακκάς04 Μαρτίου 2020 14:19

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας το οποίο είναι το δεύτερο που ανακοινώνεται σήμερα.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, το οποίο αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς. Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Νωρίτερα – το πρωί της Τετάρτης- διαπιστώθηκε 8ο κρούσμα του Κορονοϊού, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα, σύζυγο μιας 39χρονης γυναίκας, η οποία ήταν το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα.

Μέχρι χθες, είχαν γίνει έλεγχοι σε 270 επαφές οι οποίες καταγράφηκαν με βάση την ιχνηλάτηση των πρώτων κρουσμάτων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και φαίνεται ότι στην πλειοψηφία τους οι επαφές έχουν αρνητικό αποτέλεσμα έκθεσης στον ιό.

Τόσο το εν λόγω κρούσμα όπως και δύο ακόμη τα οποία είχαν επιβεβαιωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, δεν έχουν σχέση με τα υπόλοιπα κρούσματα γεγονός το οποίο δείχνει ότι διευρύνεται σημαντικά ο κύκλος των απαιτούμενων ελέγχων σε επαφές.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria