Κορονοϊός νεκροί: Πέντε θάνατοι σε λίγες ώρες - OlaDeka

Κορονοϊός νεκροί: Πέντε θάνατοι σε λίγες ώρες

Κορονοϊός νεκροί: Από τα ξημερώματα πέντε άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από επιπλοκές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη

Κορονοϊός νεκροί:  Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα του Κορονοϊού στην Ελλάδα. Από τα ξημερώματα , σύμφωνα με πληροφορίες πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από επιπλοκές. Στο Αττικόν νοσοκομείο ένας 40χρονος ο οποίος νοσηλευόταν με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα άφησε την τελευταία του πνοή.

Επίσης  ένας άνδρας 65 ετών κατέληξε στο Νοσοκομείο Σωτηρία, ένας ακόμη άνδρας 65 χρόνων στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ένας 77χρονος από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, καθώς κι ένας ασθενής αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Σισμανόγλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Μέχρι χθες τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ήταν 1.061.Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η χώρα μας ανέβηκε στην παγκόσμια κατάταξη της πανδημίας, τόσο ως προς τον αριθμό κρουσμάτων, όσο και ως προς τους θανάτους από τον νέο ιό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Ως τις 28 Μαρτίου είχαμε 1.061 επιβεβαιωμένα κρούσματα, δηλαδή βρισκόμασταν στην 40ή θέση παγκοσμίως, σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων, έναντι της 32ης που βρισκόμασταν πριν μία εβδομάδα.

Η χώρα μας έχει περίπου 102 κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), μια αναλογία που την τοποθετεί στην 66η θέση παγκοσμίως (έναντι της 55ης την προηγούμενη Κυριακή 22 Μαρτίου) και μόλις στην 22η θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 85.

Ως προς τους θανάτους, η Ελλάδα καταγράφει 32 απώλειες ζωών, ως τώρα και βρίσκεται στην 28η θέση παγκοσμίως στον αριθμό των θυμάτων της νόσου, από 24η πριν μια εβδομάδα. Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής περίπου τρεις θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, γεγονός που την τοποθετεί στην 33η θέση διεθνώς και στην 16η στην ΕΕ. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 4 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, συνεπώς η χώρα μας βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria