Κορονοϊός: Μπορεί ο σκύλος σου να σου μεταδώσει τον κορονοϊό; - OlaDeka

Κορονοϊός: Μπορεί ο σκύλος σου να σου μεταδώσει τον κορονοϊό;

Ένας σκύλος μπήκε σε καραντίνα στο Χονγκ Κονγκ, προκαλώντας ανησυχία μεταξύ όσων έχουν κατοικίδια.

Όλα τα ζώα ανθρώπων με κορονοϊό στο Χονγκ Κονγκ μπήκαν σε καραντίνα για 14 μέρες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της διεύθυνσης Γεωργίας και Αλιείας του Χονγκ Κονγκ, αποκλείοντας την πιθανότητα της μετάδοσης της ασθένειας από τα ζώα στους ανθρώπους.

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ζώα μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση ή να νοσήσουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το CNN.

Ή Ένωση για την Προστασία των Ζώων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ζώα μπορούν να αρρωστήσουν, ακόμη κι αν μολυνθούν από τον κορονοϊό Covid-19.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το να μολυνθείς με κορονοϊό δεν είναι το ίδιο με τον να είσαι μεταδοτικός ή να είσαι σε θέση να μεταδόσεις τον κορονοϊό Covid-19, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ή Ένωση για την Προστασία των Ζώων.

Για να προστατευτεί κανείς θα πρέπει να πλένει τα χέρια του αφού πιάσει το κατοικίδιό του και να αποφεύγει τα φιλιά μαζί του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα τέλη Φλεβάρη, ένας σκύλος ασθενή με τον νέο τύπο κορονοϊού μπήκε σε καραντίνα στο Χονγκ Κονγκ, αφότου ένα τεστ για Covid-19 αποκάλυψε ίχνη της μόλυνσης στο σώμα του ζώου. Ωστόσο, δεν υπήρχαν συμπτώματα της ασθένειας στον σκύλο.

Οι ίδιοι φόβοι υπήρξαν όταν εξαπλώθηκε ο SARS, πίσω στα 2003. Οι σκύλοι και οι γάτες κολλούν κορονοϊούς, αλλά δεν πρόκειται για τους ίδιους ιούς, αναφέρει η Τζέιν Γκρέι, επικεφαλής κτηνίατρος στην Ένωση για την Προστασία των Ζώων.

Ο ιός είχε βρεθεί σε μικρό αριθμό από γάτες, αλλά δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον κορονοϊό στους ανθρώπους, πρόσθεσε η κτηνίατρος.

SPUTNIK

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria