Κοροναϊός: Εντολή για νέα έκτακτα μέτρα - Το πρώτο βαρύ κρούσμα αλλάζει τα δεδομένα - OlaDeka

Κοροναϊός: Εντολή για νέα έκτακτα μέτρα – Το πρώτο βαρύ κρούσμα αλλάζει τα δεδομένα

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στο ethnos.gr ότι από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν δώσει εντολή να προχωρήσουν σε άμεσα μέτρα και ενεργοποίηση νέων συναγερμών ώστε να προστατευτεί ο πληθυσμός

Απανωτές είναι οι συσκέψεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στους επιτελείς του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγους με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τον κοροναϊό. Το συγκεκριμένο γεγονός που αλλάζει και όλη την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού. Στο πλαίσιο όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει το επίπεδο των προληπτικών μέτρων με νέες οδηγίες και απαγορεύσεις.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στο ethnos.gr ότι από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν δώσει εντολή να προχωρήσουν σε άμεσα μέτρα και ενεργοποίηση νέων συναγερμών ώστε να προστατευτεί ο πληθυσμός. Το πρόβλημα των επιστημόνων φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή η διασπορά στην κοινότητα που δεν μπορεί να ιχνηλατηθεί. Κάτι που άλλωστε ανέμεναν οι επιστήμονες αφού συνέβη και σε άλλες χώρες.

Ετοιμη η κυβέρνηση να αυστηροποιήσει τα μέτρα για τον ιό 

Έτοιμη είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση μετά και το ένατο κρούσμα που εντοπίστηκε στην Πάτρα, μελετά νέα πιο αυστηρά μέτρα για να περιοριστεί ο ιός. 

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον κοροναϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας το οποίο θα εξελιχθεί σε τρεις βασικές φάσεις, έχει έτοιμο για εφαρμογή το υπουργείο Υγείας στην περίπτωση που αυξηθούν δραματικά τα περιστατικά του κοροναϊου της επόμενες ημέρες. Το «Εθνος της Κυριακής» παρουσίασε το βασικό σχέδιο που έχει καταρτισθεί τις τελευταίες ημέρες από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υγείας και αναμένεται να παρουσιασθεί αναλυτικά από την κεντρική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες. 

Κοροναϊός: Στην εντατική ο 67χρονος, το ένατο κρούσμα

Πάντως επειδή οι ειδικοί αναμένουν περαιτέρω αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η κυβέρνηση θεωρεί ότι σε ότι αφορά στα γενικότερα μέτρα προστασίας, η χώρα καλύπτεται από την πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε, ενώ εάν χρειασθεί είτε θα ενισχυθεί με συμπληρωματικά μέτρα, είτε θα εκδοθεί και δεύτερη πράξη που θα περιλαμβάνει και νέους περιορισμούς σε μετακινήσεις, συναθροίσεις κ.λ.π.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria