Καστοριά: Στην ημερίδα για τα βιοαπορρίματα - OlaDeka

Καστοριά: Στην ημερίδα για τα βιοαπορρίματα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα χωριστής συλλογής απορριμμάτων/ υπολειμμάτων κουζίνας/τροφών, το οποίο ξεκίνησε την εφαρμογή στον Δήμο Καστοριάς τον Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. 

Το πιλοτικό πρόγραμμα χωριστής συλλογής υπολειμμάτων κουζίνας/τροφών (οργανικά απόβλητα), που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον Δήμο Καστοριάς και ξεκίνησε από την περιοχή της Καλλιθέας,  υλοποιείται στα πλαίσια του έργου “Less Waste II: Promotion of waste prevention and recycling at the cross-border area” το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-Albania 2014-2020”.

Η ενημερωτική ημερίδα, κέντρισε το ενδιαφέρον δεκάδων πολιτών της Καστοριάς. Παρόντες ήταν επίσης  η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Καλλιόπη Κυριακίδου , ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς Χρήστος Μουρατίδης, ο Προϊστάμενος της  Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Καστοριάς Πασχάλης Μάσας και η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς Γρηγορία Ψωμαδάκη.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Χρύσα Κοσμίδου.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν:

  • Η κα Κατερίνα Γιαννακούλα Περιβαλλοντολόγος, Εκπρόσωπος της ΔΙΑΔΥΜΑ, με θέμα «Η Διαχείριση των Απορριμμάτων στη ΠΔΜ».
  • Ο κ. Στέργιος Γαργάλας Περιβαλλοντολόγος, Εκπρόσωπος του Δήμου Καστοριάς με θέμα «Διαχείριση στερεών αποβλήτων. Ο ρόλος των πολιτών και του Δήμου»
  • Ο κ. Βαλάντης Κετικίδης Χημικός Μηχανικός, Εκπρόσωπος του ΕΚΕΤΑ με θέμα «Εισαγωγή στη Βιο-οικονομία: Το έργο BIOECO-RDI»

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, πως  γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στην Καστοριά το Κέντρο Ανακύκλωσης και Επαναχρησιμοποίησης Υλικών.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria