Καστοριά - Ποιος θα πάρει την απόφαση για καραντίνα; - OlaDeka

Καστοριά – Ποιος θα πάρει την απόφαση για καραντίνα;

ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ…ΚΑΙ 5

Κυρίαρχο θέμα στην συνάντηση που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στο Δημαρχείο Καστοριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δήμαρχοι της περιοχής συνομίλησαν με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ζήτησε τις απόψεις τους για όλη την κατάσταση που επικρατεί και για τις ενέργειες που προτείνουν για την Καστοριά.

Ο Γιάννης Κορεντσίδης ανέφερε για άλλη μία φορά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο νομός και φέρεται να τους είπε: «Σας τα λέγαμε τόσο καιρό, τώρα είναι αργά. Αν μπούμε σε ολοκληρωτική καραντίνα πρέπει να φροντίσω σε τρόφιμα και λοιπά 38.000 δημότες. Πρέπει να τους πηγαίνουμε τα τρόφιμα, φάρμακα και άλλα προϊόντα στο σπίτι. Πως θα γίνει αυτό. Αν είχαμε λάβει μέτρα πιο νωρίς δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Τώρα να πάρετε εσείς την ευθύνη και την απόφαση. Και να μας πείτε με ποιον τρόπο θα καλύψω τις ανάγκες των συνδημοτών μου»

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση για πρώτη φορά ίσως από την αρχή της κρίσης στην Καστοριά και μετά τις συνεχείς επιστολές αυτοδιοικητικών, ιατρών και άλλων παραγόντων, οδεύει σε μια απόφαση για καραντίνα η οποία όμως δεν είναι σε απλή ανακοίνωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, αλλά πρόκειται για ένα σύνολο πραγμάτων που μέχρι στιγμής κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα χρειαστούν.

Η Καστοριά, δεν είναι Δαμασκηνιά και Δραγασιά, τα μεγέθη είναι εντελώς διαφορετικά σε πληθυσμό, γεωγραφία κλπ.

Βέβαια, ακούγεται και ένα πιο «ήπιο» σενάριο, επιβολής καραντίνας για ορισμένα μόνο χωριά του νομού όπου τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη έξαρση της μετάδοσης του φονικού ιού.

Φυσικά, την απόφαση πρέπει να πάρει η κυβέρνηση αλλά πολλοί λένε ότι από χθες και μετά την αρνητική κριτική κατά του Περιφερειάρχη, την πρόσφατη επιστολή των δημάρχων, τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα – θανάτους και άλλα, με την χθεσινή συνέντευξη τύπου στην περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, στην ουσία προετοίμασαν τους Καστοριανούς για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας απόφασης με σκοπό να ρίξουν το μπαλάκι της απόφασης στους τοπικούς αυτοδιοικητικούς την τελευταία και ίσως μη έγκαιρη στιγμή.

Συζητείται βέβαια και κάτι που δεν αμφισβητεί κανείς δηλαδή η ενίσχυση του νοσοκομείου της Καστοριάς δείτε ΕΔΩ

Η σύσκεψη συνεχίζεται και όλοι αναμένουμε τα αποτελέσματα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria