Η Τουρκία κατέρριψε συριακό μαχητικό στην Ιντλίμπ - OlaDeka

Η Τουρκία κατέρριψε συριακό μαχητικό στην Ιντλίμπ

Οι τουρκικές δυνάμεις εκτόξευσαν πύραυλο κατά συριακού μαχητικού αεροσκάφους πάνω από την επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία και το κατέρριψαν.

Στην κατάρριψη αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας προχώρησε η Τουρκία, ενώ σύμφωνα με πηγή του συριακού στρατού το μαχητικό επιχειρούσε κατά τρομοκρατών στην Ιντλίμπ.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την τύχη του αεροσκάφους ή του πιλότου.

Αμέσως μετά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter ότι μαχητικό τύπου L-39 καταρρίφθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις πάνω από την Ιντλίμπ κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επιχείρησής τους.

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από τουρκικό μαχητικό τύπου F-16, ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτό παραβίασε τον αεροπορικό χώρο της Συρίας προκειμένου να χτυπήσει το συριακό αεροπλάνο.

Σύμφωνα με πηγή του συριακού στρατού, το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από πύραυλο αέρος – αέρος της Τουρκίας.

Πρόκειται για την τρίτη κατάρριψη συριακού μαχητικού στην Ιντλίμπ τις τελευταίες ημέρες. Την Κυριακή, πηγή του συριακού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε στο Sputnik ότι τουρκικά F-16 είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Συρίας και κατέρριψαν δύο συριακά αεροσκάφη. Σε εκείνο το περιστατικό οι πιλότοι χρησιμοποίησαν με επιτυχία το σύστημα εκτίναξης και σώθηκαν.

Την Κυριακή ο συριακός στρατός έκλεισε τον εναέριο χώρο πάνω από την Ιντλίμπ, προειδοποιώντας ότι θα επιτεθεί σε όποιον τον παραβιάσει. Την ίδια ημέρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια κανενός τουρκικού αεροσκάφους που θα πετάξει πάνω από συριακό αεροπορικό χώρο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας επιχειρούν, όπως είναι γνωστό, με οπλισμένα L-39 μαχητικά αεροσκάφη, που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση. Η Συρία έχει χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο τύπου αεροσκαφών ευρέως στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών από το 2012.

SPUTNIK

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria