Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Μακεδονίας και του αρμόδιου Τομεάρχη Υγείας για την ανεπάρκεια του Μποδοσάκειου ως νοσοκομείο αναφοράς για τον covid19 - OlaDeka

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Μακεδονίας και του αρμόδιου Τομεάρχη Υγείας για την ανεπάρκεια του Μποδοσάκειου ως νοσοκομείο αναφοράς για τον covid19

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υγείας κατέθεσαν σήμερα οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Τελιγιορίδου Ολυμπία, κ. Βέττα Καλλιόπη και κ. Πέρκα Θεοπίστη μαζί με τον αρμόδιο Τομεάρχη Υγείας, κ. Ξανθό Ανδρέα, σχετικά με την ανεπάρκεια του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας ως επίσημο νοσοκομείο αναφοράς για τον covid19.

Γραφείο Τύπου Ολυμπίας Τελιγιορίδου

«Ανεπάρκεια του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας ως επίσημο νοσοκομείο αναφοράς για τον covid19»

Η κρίση με τον covid19 απαιτεί  την εγρήγορση όλων μας για την αντιμετώπισή της.

Στο πλαίσιο αυτό στις 28 Ιανουαρίου κατά τη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ υπό την προεδρία του Υπουργού Υγείας ανακοινώθηκαν τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη τη χώρα. Ανάμεσα σε αυτά για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας  ως νοσοκομείο αναφοράς ορίστηκε το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Στις 9 Μαρτίου 2020, εργαζόμενος του νοσοκομείου Καστοριάς, καταγόμενος από τη Σιάτιστα, μετέβη στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας με αναπνευστικά προβλήματα. Η γιατρός διαπιστώνοντας την κρισιμότητα του περιστατικού το έστειλε στο κοντινότερο νοσοκομείο, το Μαμάτσειο Κοζάνης. Από εκεί το ιατρικό προσωπικό  ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς Πτολεμαΐδας ως ύποπτο περιστατικό.

 Το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας απάντησε πως δεν είναι έτοιμο να δεχθεί πιθανό περιστατικό λόγω έλλειψης κρεβατιού. Τελικά ο ασθενής μεταφέρθηκε διασωληνωμένος  σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Η επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος  στη Δυτική Μακεδονία αναδεικνύει τις ανάγκες που προκύπτουν στο σύστημα υγείας  παρόλο  που από τις 28 Ιανουαρίου υπήρχε η ανακοίνωση πως το σύστημα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria