ΕΟΔΥ:Δεν τίθεται θέμα καραντίνας αποκλειστικά για την Καστοριά - Πιθανό όμως να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα - OlaDeka

ΕΟΔΥ:Δεν τίθεται θέμα καραντίνας αποκλειστικά για την Καστοριά – Πιθανό όμως να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ – ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ – ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ

Πριν μία ώρα αναχώρησε από το νοσοκομείο Καστοριάς το τριμελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διοίκηση του νοσοκομείου Καστοριάς. Εκτός από τις γενικές οδηγίες που ορίζει το γενικό πρωτόκολλο, αποφασίστηκαν μέτρα που θα συμβάλλουν στη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου που τις τελευταίες μέρες δοκιμάζεται και υπολειτουργεί.

2 ΤΕΠ

Στόχος είναι να δημιουργηθούν δύο ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών), ένα για τα πάγια και ένα για τα ύποπτα σε κορονοϊό περιστατικά.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ 14 ΣΕ 7 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Προϋπόθεση βέβαια για τη δυνατότητα λειτουργίας τόσο των 2 ΤΕΠ όσο και γενικότερα για την επανεκκίνηση των δομών του νοσοκομείου είναι εξεύρεση λύση για ύπαρξη ανθρώπινου δυναμικού. Σε αυτό το πρόβλημα οι ιθύνοντες θεώρησαν ότι λύση είναι η μείωση του χρονικού διαστήματος της καραντίνας για το προσωπικό που μέχρι στιγμής είναι εκτός, από 14 σε 7 ημέρες.

Παρόλα αυτά, οι ασθενείς εκτός ύποπτου κρούσματος κορωναϊού που επισκέπτονται για άλλους σοβαρούς λόγους υγείας το Νοσοκομείο, αφού εκτιμηθεί η κατάστασή τους και χρήζουν νοσηλείας, θα διακομίζονται σε Νοσοκομεία γειτονικών νομών.

Επίσης, πέραν της μείωσης των ημερών της καραντίνας από 14 σε 7, όσον αφορά την επι πλέον ιατρική στελέχωση του Νοσοκομείου θα γίνουν μετακινήσεις ιατρών από πλησιέστερα Νοσοκομεία, ενώ οι προσλήψεις ιατρικού προσωπικού που πρόκειται να γίνουν πανελλαδικά ζητείται να έχουν προτεραιότητα το Νοσοκομείο Καστοριάς.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΟΥΝ – ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΑΝ – ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες γιατροί του νοσοκομείου καταγγέλλουν ότι η σύσκεψη έγινε με μια άκρως περίεργη μυστικοπάθεια και σε αυτήν δεν καλέστηκαν άμεσα εμπλεκόμενοι με το αντικείμενο του κορονοϊού ιατροί και ότι επίσης ανησυχητικές πληροφορίες για περίεργους χειρισμούς και γεγονότα, οργιάζουν στους διαδρόμους του νοσοκομείου.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ

Από χθες ως σήμερα Σάββατο, 18 αποτελέσματα (15 αρνητικά και 3 θετικά) έχουν φτάσει στο νοσοκομείο χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, αφήνοντας την τοπική κοινωνία στο σκοτάδι, την ίδια στιγμή που δημόσια πρόσωπα και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ανακοινώνουν θετικοί στον νέο κορονοϊό, ενώ στο τοπικό «οικοσύστημα» η σιωπή είναι κανόνας.

Κατά τα άλλα, σε πολύ καλό επίπεδο εφαρμόστηκε σήμερα το πρωτόκολλο εκκένωσης των δημοσίων χώρων και η τήρηση των μέτρων εφαρμόστηκε επαρκώς με μικρές παραφωνίες. Σε μερικές περιπτώσεις, άτομα που μάλιστα ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, αγόρασαν καφεδάκι από καταστήματα take away – delivery και κάθισαν σε τραπεζοκαθίσματα του εμπορικού κέντρου ακυρώνοντας στην ουσία το μέτρο.

ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΝ

Το κάλεσμα στον ΕΟΔΥ είχε γίνει από τους περιφερειακούς και δημοτικούς εκπροσώπους της Καστοριάς, ωστόσο κανείς από αυτούς δεν κατάφερε να καθήσει στο τραπέζι της σύσκεψης. Σαν να πρόκειται για κάτι που δεν ενδιέφερε την τοπική κοινωνία. Λες και το αντικείμενο της σύσκεψης αφορούσε τη δημόσια επικοινωνιακή πολιτική για την Κορυτσά και τα Τίρανα… Ο Γιάννης Κορεντσίδης, δεν άντεξε και πήγε ακάλεστος στο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να αποκομίσει και κάτι νεότερο ή ιδιαίτερα αξιόλογο που να προκύπτει από την όλη διαδικασία.

Το ΑΠΕ με τον Σπύρο Κουταβά δημοσιεύουν τα εξής: Ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης επανέλαβε τα περιεχόμενο της κοινής επιστολής με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, που απέστειλαν στις 13 Μαρτίου στον ΕΟΔΥ , με κοινοποίηση την  Πολιτική προστασία (ΓΓΠΠ) και το υπουργείο Υγείας, όπου επισημαίνουν την ανάγκη πιο ειδικών μέτρων για την Καστοριά εξ αιτίας της μεγάλης παρουσίας επιχειρηματιών και εργαζομένων της περιοχής στην Έκθεση του Μιλάνου καθώς και εκδρομέων στους Αγίους Τόπους. Ο κ. Κορεντσίδης εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή και για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί ο πληθυσμός της ΠΕ Καστοριάς έχει μεγάλα ποσοστά γήρανσης.

Ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας πρότεινε την άμεση μετακίνηση Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού από άλλες δομές υγείας προς το νοσοκομείο Καστοριάς για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, γιατί όπως είπε «η περιοχή βρίσκεται στην κορυφή σε ότι αφορά την εξέλιξη του στην χώρα».

Τα στελέχη του  κλιμακίου του ΕΟΔΥ δήλωσαν ότι τις τελικές αποφάσεις θα λαβει η υπηρεσία (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria