Γιατί ο Ερντογάν “συγκρατεί” τις ροές στο Αιγαίο; Γιατί τη Δευτέρα πάει Βρυξέλλες - OlaDeka

Γιατί ο Ερντογάν “συγκρατεί” τις ροές στο Αιγαίο; Γιατί τη Δευτέρα πάει Βρυξέλλες

Γιατί ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να “συγκρατήσει” τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές; Γιατί λίγες ώρες μετά ο υπουργός Εσωτερικών του Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι “αυτό που συμβαίνει τώρα, δεν είναι τίποτα, θα δείτε τι θα συμβεί μετά”;

Γιατί τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος θα πάει στις Βρυξέλλες και θέλει να δείξει ότι ελέγχει απόλυτα τη ροή των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών. Θέλει να πάει στις Βρυξέλλες με αυτό το επιχείρημα και με αποδείξεις.

Ο Ερντογάν θα θέσει ένα απλό δίλημμα: “Ή μου κάνετε τα κέφια ή θα απελευθερώσω ξανά πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο και στον Έβρο με προορισμό εσάς τους Ευρωπαίους”.

Ας μην εφησυχάζουμε , ας μην πιστεύουμε αυτά που μας βολεύουν να πιστέψουμε και ας μην έχουμε φρούδες ελπίδες ότι ο Ερντογάν “κάτι πήρε” και θα “χαλαρώσει”. Ακόμη δεν έχει τελειώσει το παζάρι αλλά ακόμη κι αν ο Ερντογάν κερδίσει αυτή τη παρτίδα ,είναι βέβαιο ότι κάτι άλλο θα θελήσει σύντομα και θα επανέλθει. Ειδικά αφού έχει καταλάβει ότι με τους Ευρωπαίους μπορεί να παζαρεύει εύκολα και σίγουρα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria