Γιατί κλείνουν τα σχολεία στη Φλώρινα - OlaDeka

Γιατί κλείνουν τα σχολεία στη Φλώρινα

Δύο σχολεία της Φλώρινας είναι ανάμεσα στις εκπαιδευτικές δομές που βρίσκονται σε αναστολή λόγω κορονοϊού. Πρόκειται για το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας και το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται μέχρι τις 24 Μαρτίου 2020.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης αναφέρει ότι, επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Αναστασία Γκίκα, από την οποία ενημερώθηκε για τους λόγους που ελήφθη αυτή η απόφαση.
«Η  απόφαση των Υπουργείων, βασίστηκε στην τήρηση του αυστηρού ιατρικού πρωτοκόλλου και σε εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας
Υγείας έναντι του Κορονοϊού COVID-19, λόγω της συμμετοχής αντιπροσωπείας καθηγητών και μαθητών από τα συγκεκριμένα σχολεία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με αφορμή την Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020″ αναφέρει ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως «όπως επισημάνθηκε από την κα Γκίκα, το κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους και χωρίς να υπάρχει κάποιο κρούσμα».

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι, λόγω των νέων δεδομένων που προκύπτουν συνεχώς και της διαρκούς επικαιροποίησης των μέτρων που λαμβάνονται προληπτικά για τον κορoνοϊό, οι πολίτες καλούνται να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ώστε να ενημερώνονται σχετικά με τις σχολικές μονάδες των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται προσωρινά.

ΕΡΤ – ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria