Α’ ΕΠΣ: Τα φώτα στραμμένα στο ντέρμπι της χρονιάς. Με όπλο την παράδοση ο Μεγ. Αλέξανδρος Καλλιθέας υποδέχεται την πρωτοπόρο Oμόνοια Βογατσικού (προϊστορία) - OlaDeka

Α’ ΕΠΣ: Τα φώτα στραμμένα στο ντέρμπι της χρονιάς. Με όπλο την παράδοση ο Μεγ. Αλέξανδρος Καλλιθέας υποδέχεται την πρωτοπόρο Oμόνοια Βογατσικού (προϊστορία)

Επανέναρξη του πρωταθλήματος έχουμε αύριο Σάββατο μετά την διακοπή λόγω Αποκριάς, με την διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής ημέρας, όπου την παράσταση κλέβει το ντέρμπι κορυφής μεταξύ των ομάδων Μεγ. Αλέξανδρος Καλλιθέας – Ομόνοιας Βογατσικού.

Ένα ματς που χαρακτηρίζεται ως τελικός και για τους δύο υποψήφιους μνηστήρες του τίτλου, αφού η τελική έκβαση επτά αγωνιστικές πριν τη λήξη, θα παίξει καθοριστικό ρόλο, για την υπόθεση τίτλος.

Ο αγώνας, όπως είναι φυσικό αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών φιλάθλων, καθώς αναμετρούνται οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας και όλοι ευελπιστούν να απολαύσουν ωραίο ποδόσφαιρο και πλούσιο θέαμα.

Μόνη αήττητη ομάδα ο Μεγ. Αλέξανδρος Καλλιθέας με την παραγωγικότερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα

Ενώ διανύσαμε και την 4η αγωνιστική του Β’ γύρου στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Καστοριάς, η κατάσταση στην κορυφή έχει ξεκαθαρίσει με τρεις ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους στις πρώτες θέσεις, διεκδικώντας την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Οι επτά αγωνιστικές που απομένουν θα είναι και αυτές που θα κρίνουν και τον φετινό πρωταθλητή.
Ένα από τα φαβορί του τίτλου είναι και ο Μέγ. Αλέξανδρος Καλλιθέας, ο οποίος φιλοδοξεί να επιστρέψει στα Εθνικά πρωταθλήματα.

Οι κυανοκίτρινοι, βρίσκονται στην 2η θέση της βαθμολογίας με διαφορά μόλις ενός βαθμού από την πρωτοπόρο Ομόνοια Βογατσικού, πλην όμως είναι η μοναδική ΑΗΤΤΗΤΗ ομάδα του πρωταθλήματος, με απολογισμό 12 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Εντός έδρας έχει 7 νίκες και μία ισοπαλία (1-1 με Πολυκάρπη), ενώ στα 7 ματς εκτός έδρας έχει δύο απώλειες (0-0 στο Βογατσικό και 1-1 στον Παναργειακό).

Επίσης η ομάδα της Καλλιθέας διαθέτει την παραγωγικότερη επίθεση με 53 γκολ σε 15 ματς και την καλύτερη άμυνα με μόλις 6 γκολ, εκ των οποίων εντός έδρας η εστία της έχει παραβιαστεί μόλις τρεις φορές.

Στα αξιοσημείωτα οι κυανόλευκοι διαθέτουν τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Γιάννη Χασάϊ, ο οποίος έχει πετύχει σχεδόν τα μισά τέρματα της ομάδας του (23 γκολ), έχει κερδίσει 7 πέναλτι, ενώ αντίθετα κανένα μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί εις βάρος της, και στον πειθαρχικό τομέα, έχει μόλις μία αποβολή ποδοσφαιριστή της.

Το πλεονέκτημα για την ομάδα της Καλλιθέας είναι ότι αγωνίζεται στην έδρα της, έχει σύμμαχο την παράδοση (4 νίκες, 1 ισοπαλία) και είναι αήττητη.

Δίψα για διάκριση και με στόχο την υπέρβαση η Ομόνοια Βογατσικού

Η εκπληκτική πορεία της Ομόνοιας Βογατσικού, μόνο έκπληξη δεν πρέπει να χαρακτηριστεί. Ένα σύνολο συγκροτημένο, με χαμηλούς τόνους, οργάνωση και ενθουσιασμό, φιλοδοξεί να κάνει την μεγάλη υπέρβαση. Ζει το όνειρο της ανόδου. Όπως πριν δύο χρόνια συμμετείχε για πρώτη φορά σε Τελικό Κυπέλλου, φέτος, διεκδικεί για πρώτη φορά την άνοδο στην Γ’ Εθνική, προκειμένου να γράψει ιστορία.

Η πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα, είναι η καλύτερη στην πολυετή ιστορία της. Στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια χειμώνα, έχοντας πολύ καλό απολογισμό.

Βρίσκεται μόνη της στην 1η θέση με 40 βαθμούς και στο +1 από την Καλλιθέα, τον προσεχή της αντίπαλο, σε ένα ματς κομβικής σημασίας.

Μετράει 13 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, διαθέτει την 2η παραγωγικότερη επίθεση με 52 γκολ και 3η καλύτερη άμυνα με 12 γκολ.

Εκτός έδρας έχει μία ήττα (Κορησό 3-2), ενώ διαθέτει μία τριάδα φωτιά στην επίθεση, με τους Χρήστο Νούλα, Δημήτρη Λαζαρίδη και Αλέξη Λιάπη, οι οποίοι συνολικά έχουν πετύχει 33 από τα 52 γκολ της ομάδας τους στα 15 μέχρι τώρα ματς του πρωταθλήματος.

Τέλος, οι αρκούδες κατά την διάρκεια της φετινής τους πορείας έχουν σπάσει αρκετές αρνητικές παραδόσεις και φιλοδοξούν να κάνουν και κάτι ανάλογο με την Καλλιθέα, με την οποία θα αναμετρηθούν για 6η φορά στην ιστορία τους, μετρώντας 5 ήττες και 1 ισοπαλία.

Φτωχή προϊστορία με δύο στα δύο εντός για την Καλλιθέα

Η προϊστορία των δύο ομάδων είναι ιδιαίτερα φτωχή, αφού από το 2016 μέχρι σήμερα σε αγώνα πρωταθλήματος η Καλλιθέα φιλοξένησε δύο φορές τις αρκούδες, όπου και στις δύο πήρε το τρίποντο.
Συνολικά (εντός-εκτός) οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 5 φορές με την Καλλιθέα να μετράει 4 νίκες και μία ισοπαλία (0-0 φέτος στον α’ γύρο)

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

2016-17
ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ 7-0

ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-6


2017-18
ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ 1-0

ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-9


2019-20
ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-0
ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria