Απόντας απο την "μάχη" των τοπικών φορέων της Καστοριάς με τον κορονοϊό - OlaDeka

Απόντας απο την “μάχη” των τοπικών φορέων της Καστοριάς με τον κορονοϊό

Η υπόθεση της διαχείρισης του κορονοϊού στην Καστοριά ξεχείλισε του ποτήρι για τις “κρατούσες σχέσεις” του Δημήτρη Σαββόπουλου με τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών, αν και έχουν περάσει μόλις μερικοί μήνες από την αρχή της θητείας της νέας περιφερειακής αρχής, βρίσκονται σε άσχημο σημείο. Η στάση του Γ. Κασαπίδη και τα χαμηλά αντανακλαστικά του στο θέμα διαχείρισης του κορονοϊού που αντιμετωπίζει η πόλη, έχει δημιουργήσει αισθήματα θυμού και απογοήτευσης, όχι άδικα στους καστοριανούς.

Η πλευρά του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς βλέπει ότι ο Κασαπίδης   προσπαθεί να  κρατήσει χαμηλά την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, με τα 1 7 κρούσματα όπου τα 10 είναι εργαζόμενοι νοσηλευτές και Ιατροί του νοσοκομείου της πόλης για να μην προστεθεί ένα επιπλέον βάρος στην κυβερνητική διαχείριση της κρίσης.  Άλλοι που βρίσκονται κοντά στην ΝΔ ισχυρίζονται ότι αυτή η τακτική ακολουθείται για  να μην θιχτούν οικονομικά  και επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή στο πιθανό ενδεχόμενο καραντίνας η απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκονται σε χαμηλό σημείο επικοινωνίας  μετά και την απουσία του Περιφερειάρχη από την ευρεία σύσκεψη που προκάλεσε ο Σαββόππουλος, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας και που συμμετείχαν όλοι οι θεσμοί του νομού. Στην σύσκεψη ο περιφερειάρχης έστειλε ως εκπρόσωπο του κάποιον  συνεργάτη του.

 Ο αντιπεριφερειάρχης μαζί με τον δήμαρχο και όλους όσους εμπλέκονται στην διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού στην Καστοριά, ζητούν εδώ και ημέρες, να τεθεί σε καραντίνα ο νομός, να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να απαγορευθεί η κυκλοφορία να γίνουν μαζικά έλεγχοι για κρούσματα κορονοϊού, να απολυμανθεί το νοσοκομείο Καστοριάς, να μεταφερθούν γιατροί και νοσηλευτές από άλλες δομές υγείας γιατί έχει αποδεκατιστεί τού νοσοκομείο της πόλης και  να εγκατασταθεί στην περιοχή ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Μάλιστα έστειλαν και σχετική επιστολή  στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Υγείας, στον ΕΟΔΥ και στο νεοσύστατο υφυπουργείο που χειρίζεται τα θέματα πολιτικής προστασίας.

Πρώτη φορά ζητείται να τεθεί περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και το αίτημα να μην το υπογράφει ο Περιφερειάρχης αλλά ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς με τον δήμαρχο της πόλης. Το γεγονός δεν διέλαθε της προσοχής του επικεφαλής της ΕΛΠΙΔΑΣ στο περιφερειακό συμβούλιο Γεωργίας Ζεμπιλιάδου που το επισήμανε στην σχετική ανακοίνωση της.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι από αυτή την μάχη της Καστοριάς που δίδουν οι άνθρωποι της πόλης από την μια ενάντια τον καροποιό και από την  άλλη εναντια στην γραφειοκρατία της Αθήνας, ο Γ. Κασαπίδης είναι ο μεγάλος απόντας. Οι άνθρωποι της πόλης και οι τοπικοί θεσμοί είναι μόνοι τους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria