Αντίστροφη μέτρηση για 36.500 προσλήψεις σε υπουργεία, δήμους και περιφέρειες - OlaDeka

Αντίστροφη μέτρηση για 36.500 προσλήψεις σε υπουργεία, δήμους και περιφέρειες

Υπεγράφη η ΚΥΑ σχετικά με τον αναμορφωμένο κύκλο του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα.

«Ξεπαγώνει» έπειτα από αρκετούς μήνες καθυστέρησης η πολυαναμενόμενη προκήρυξη κοινωφελούς χαρακτήρα που αφορά στην πρόσληψη 36.500 ατόμων σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς.

Σήμερα υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τον αναμορφωμένο κύκλο του Προγράμματος Απασχόλησης, από τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Ο βασικός σκοπός του νέου Προγράμματος 8μηνης διάρκειας, είναι η επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η δράση περιλαμβάνει:

– Τοποθέτηση των ανέργων για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών και υπηρεσίες υπουργείων.

– Μία ατομική συνεδρία επαγγελματικής συμβουλευτικής προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και οι επιθυμίες των ωφελουμένων

– Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 150 ωρών, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του
προγράμματος κατάρτισης το οποίο υποχρεωτικά θα παρακολουθεί το σύνολο των ωφελουμένων.

Το Πρόγραμμα, συνολικής δαπάνης 277 εκατ. ευρώ περίπου, θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και παράλληλα με την απασχόληση που θα προσφέρει, θα παρέχει υποχρεωτική κατάρτιση και πιστοποίηση νέων δεξιοτήτων στους ωφελούμενους ως σημαντικό εφόδιο για την περαιτέρω εξέλιξή τους στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι της δράσης είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς κλπ. οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

α) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

β) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

γ) μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

δ) άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,

ε) άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

στ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και

ζ) άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Αιτήσεις συμμετοχής- Μισθός

Ο μισθός των ωφελούμενων θα είναι 546 ευρώ μηνιαίως και καλύπτεται από τον ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στον δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ ή του ΑΣΕΠ, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

«Υπογράφουμε σήμερα το νέο και αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα 36.500 θέσεων εστιάζοντας, πλέον, στους άνεργους
συνανθρώπους μας με μεγάλες αδυναμίες εύρεσης εργασίας, τους οποίους και ενισχύουμε με νέες δεξιότητες ώστε να αναζητήσουν με καλύτερες αξιώσεις
σταθερές θέσεις εργασίας, μετά το πέρας του προγράμματος», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

«Το νέο βελτιωμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα συμβάλλει πολύ θετικά στην παροχή υπηρεσιών από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες. Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που προσφέρει δουλειά και προοπτική σε ανέργους συμπολίτες μας και ποιοτικότερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στους Δήμους και στις Περιφέρειες», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria