Καστοριά – Ζευγάρι από Ιεροσόλυμα στο νοσοκομείο με πυρετό και βήχα

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Καστοριά – Ζευγάρι από Ιεροσόλυμα στο νοσοκομείο με πυρετό και βήχα

Λίγο πριν το νοσοκομείο Καστοριάς επισκέφτηκε ζευγάρι που βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα με συμπτώματα πυρετού και βήχα. Σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, αφού πάρθηκαν δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο, είπαν στον ηλικιωμένο άντρα και τη σύζυγό του να επιστρέψουν στο σπίτι τους και ότι θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα που πιθανόν είναι να βγουν αύριο.

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα για δύο γυναίκες που νοσηλεύονται επι τριημέρου στο νοσοκομείο Καστοριάς με ιογενή πνευμονία που ακριβώς επειδή είναι άγνωστο περί ποιου είδους ιός πρόκειται, εστάλη δείγμα και από τις δύο για έλεγχο για το εάν υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται με τον νέο κορονοϊό.

Εντύπωση προκαλεί ότι χθες Κυριακή δόθηκαν αναλυτικά από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τα αποτελέσματα σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση για τα αρνητικά δείγματα σε όλες τις περιοχές της χώρας. Την Παρασκευή το oladeka έγραφε:

«Σήμερα Παρασκευή, πάρθηκε δείγμα από άτομο που είχε επαφές με γουνοποιούς οι οποίοι επέστρεψαν από το Μιλάνο. Το συγκεκριμένο άτομο παρουσίασε συμπτώματα πυρετού και βήχα ενώ τα δείγματα εστάλησαν στη Θεσσαλονίκη με την Biotrans (κάτι σαν κούριερ βιολογικού υλικού).»

Τα παραπάνω προέρχονταν από ασφαλείς πηγές και το νεότερο είναι ότι το αποτέλεσμα που βγήκε χθες Κυριακή ήταν ευτυχώς αρνητικό.

Η ερώτηση όμως είναι, γιατί δεν αναφέρθηκε το περιστατικό ως αρνητικό στη λίστα που ανακοινώθηκε πανελλαδικά; Αυτό όπως καταλαβαίνει και ο πιο καλοπροαίρετος εγείρει σοβαρότατα ερωτηματικά για το κατά πόσο τελικά μαθαίνουμε όλη την αλήθεια από τους αρμόδιους φορείς. Βέβαια έτσι κι αλλιώς τα στόματα των αρμοδίων είναι ερμητικά κλειστά και με αυτόν τον τρόπο περιμένουν να υπάρχει κλίμα ηρεμίας και σωστής πληροφόρησης του κόσμου. Γιατί εάν οι διοικούντες δεν ανακοινώνουν το παραμικρό από αυτά που συμβαίνουν ή ανακοινώνουν με παραλείψεις και αλχημείες ότι τους βολεύει, να ξέρουν ότι αυτό δεν συνάδει ούτε με το δικαίωμα της κοινωνίας στην ενημέρωση ούτε και με την εύρυθμη λειτουργία μιας ευνομούμενης δημοκρατίας.

Τέλος θα πούμε ότι η ενημέρωση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Αντιθέτως ο σκοταδισμός και η εσκεμμένα ελλιπής πληροφόρηση στο τέλος, πάντα δημιουργεί προβλήματα. Και στους πολίτες αλλά και στους αρμοδίους…

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια