THE ONE MILANO - This is the End? - OlaDeka

THE ONE MILANO – This is the End?

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ HONG KONG…

Τελικά ήταν πολύ μεγαλύτερο το χτύπημα του κορονοϊού. Απογοητευτική σε όλα τα επίπεδα είναι η εικόνα που παρουσίασε η διεθνής έκθεση γούνας «THE ONE MILANO 2020» κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της. Σε μέγεθος, επισκεψιμότητα, αγοραστικό ενδιαφέρον αλλά και διοργάνωση.

Προσπάθειες εξορκισμού του corona virus σε διάφορες εκδοχές…

Οι εκθέτες φέτος είναι περίπου οι μισοί. 50% κάτω φαίνεται να είναι και οι επισκέπτες. Η ρεσεψιόν είναι για πρώτη φορά τόσο άδεια χωρίς ουρές για registration. Οι Ρώσοι που ψάχνουν όλοι με τα κυάλια, οι λίγοι Κορεάτες, οι επίσης λίγοι Ευρωπαίοι και λοιποί δυτικοί είναι λίγοι αλλά κυρίως παντελώς αδιάφοροι! Μπαίνουν στα περίπτερα που κάνουν show και μόλις αυτό ολοκληρωθεί, αναπηδούν από τα καθίσματα τους και εξαφανίζονται χωρίς καν να χαιρετίσουν…

Στα περίπτερα επικρατεί νεκρική σιγή. Η διαφορά σε κινητικότητα της περσινής με τη φετινή έκθεση τουλάχιστον κατά την πρώτη ημέρα, είναι χαώδης. Οι λιγοστοί δυτικοί κυρίως πελάτες επισκέπτονται τα περίπτερα που εκθέτουν συνθετικά μπουφάν, σκέτα ή με γαρνιτούρες. Ακόμη και εκεί όμως το ενδιαφέρον είναι άκρως…λιανικό.

Μιλάμε για μία έκθεση που φιλοξενεί 10 αμιγώς γουνοποιητικές Ιταλικές εταιρίες και 30 περίπου Ελληνικές! 30 περίπου Ελληνικές επιχειρήσεις που έτσι κι αλλιώς υποφέρουν τα τελευταία χρόνια, αιμοδοτούν και κάνουν support στον «Ιταλό ασθενή»! Συμμετέχουν με τρομακτικά μεγάλο κόστος σε μια έκθεση που δεν έχει σχέση με αυτούς! Απίστευτα κι όμως αληθινά! Γιατί μπορεί να είναι αργά πλέον, αλλά μπορείτε να φανταστείτε ενωμένη την Ελληνική παραγωγική συλλογικότητα σε μία ομάδα, σε μια πλευρά; Μάλλον δεν θα υπήρχε 2η έκθεση στον κόσμο δεδομένου του περιβόητου μοτο ότι «το τελευταίο κέντρο παραγωγής στον δυτικό κόσμο, είναι η Ελλάδα». Αντί να αφομοιωθούν λοιπόν οι Έλληνες στο Μιλάνο, μήπως θα πρεπε να γίνει το αντίθετο; Να τους απορροφήσει η Ελλάδα τους λιγοστούς Ιταλούς; Αλλά, στου κουφού και του διχασμένου την πόρτα…(αν και σήμερα ακούστηκαν αρκετές φωνές του τύπου: «αυτή ήταν η τελευταία φορά. Δεν έχει άλλη. Δεν ξανάρχομαι»

Ένα ακόμη γεγονός καταδεικνύει την φετινή παρακμή και πτώση. Η The One Milano δεν είχε GALA! Η πατρίδα της μόδας, η πηγή του design και του marketing δεν είχε catwalk! Και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το είχαν αποφασίσει εδώ και καιρό, δεν ενημέρωσαν κανέναν! Το μόνο που πραγματοποιήθηκε ήταν μία -και καλά- εναλλακτική δεξίωση με φαγητό που πέρασε και δεν άγγιξε, δεν έπεισε κανέναν και για τίποτε…Εκτός αυτού, η διοργάνωση συγκέντρωσε και φέτος τα πυρά πολλών Ελλήνων (αφού είναι οι περισσότεροι) εκθετών. Για να…κρύψουν την ένδεια τους, έβαλαν όλη τη μαεστρία τους σε χωροταξικό σχεδιασμό. Τι παράγωνα περίπτερα, τι διακοσμητικές διαρρυθμίσεις χωρίς μέτρο, τι δημιουργία αναίτιων αδιεξόδων με ιδιότυπα οδοφράγματα εντός της έκθεσης σαν να είμαστε στην Κινεζική Ουχάν του κορονοϊού, όλα είχαν την τιμητική τους! Αφού οι ίδιοι οι εκθέτες και οι εργαζόμενοι τους, δεν τολμούσαν να παν ούτε για κατούρημα δεύτερη φορά, επειδή την πρώτη που πήγαν, στην επιστροφή δεν έβρισκαν ούτε οι ίδιοι το περίπτερο τους! Που να το βρουν οι επισκέπτες, έστω κι αυτοί οι λίγοι που ήταν φέτος εκεί…

ΟΤΑΝ Η ΓΟΥΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΕΜΠΑΜΠ…

Μια φωτογραφία που τα λέει όλα. No comments…
Και άλλη μία που λέει κι άλλα…

Και παρόλα τα τεχνάσματα σαν την παραπάνω…νεοφυή άποψη της πρώτης φωτογραφίας, η δουλειά την πρώτη μέρα της έκθεσης έχει πέσει σε αβυσσαλέα τάρταρα συγκρίνοντας με άλλες χρονιές. Κάποιοι μιλούν για πτώση μέχρι και 90% σε σχέση με την περσινή πρεμιέρα! Οι λιγοστοί Ιταλοί έχουν συρρικνώσει τα περίπτερα τους (πλην ελαχίστων) στο μισό από άλλες χρονιές.

Και επειδή πολλοί ίσως βιαστούν και κάνουν το λάθος να σκεφτούν: «Ωραία! Αφού δεν δούλεψε και το Μιλάνο θα σκίσουμε στην Καστοριά», θα τους προσγειώσουμε σημειώνοντας πως το κυρίαρχο μήνυμα που στέλνει και το Μιλάνο είναι ότι οι όποιοι παρευρισκόμενοι πελάτες δεν παρουσιάζουν αγοραστικό ενδιαφέρον. Δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη, δεν πιάνουν το μολύβι να γράψουν παραγγελία, δεν έχουν διάθεση ούτε να αστειευθούν και να συνομιλήσουν με τους εκθέτες. Βλέπουν τα shows και σηκώνονται φεύγουν χωρίς ένα γεια. Και αυτοί οι λίγοι που κοντοστέκονται και ακουν την αγωνιώδη ερώτηση των παραγωγών αν τους ενδιαφέρει να αγοράσουν κάτι, απαντούν «ακόμη δεν έχουμε πουλήσει τα παλιά στοκ, θα αγοράσουμε κι άλλα;»

Και του χρόνου στο RHO
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria