Τσίπρας iSYRIZA LIVE: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στα ερωτήματα των μελών του κόμματος - OlaDeka

Τσίπρας iSYRIZA LIVE: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στα ερωτήματα των μελών του κόμματος

iSYRIZA: Μέσω του iAsk&Watch, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά στα 20 δημοφιλέστερα ερωτήματα των μελών του iSYRIZA, τα οποία ψηφίστηκαν από χιλιάδες μέλη της πλατφόρμας μέσω συμμετοχικής διαδικασίας.

iSYRIZA: Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στις ερωτήσεις των μελών της πλατφόρμας του iSYRIZA, εγκαινιάζοντας τη νέα δυνατότητα του iAsk&Watch. Μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος δίνει live απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν σε μια εκδήλωση που μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα μέλη του iSYRIZA. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και εξαιτίας του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος δόθηκε παράταση στην υποβολή ερωτήσεων. Συνολικά, πάνω από 1.600 ερωτήσεις τέθηκαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το συντριπτικό 75% αυτών που έθεσαν τις ερωτήσεις αποτελούν νέα μέλη της πλατφόρμας. Επίσης, το 40% αυτών που έστειλαν ερωτήσεις είναι εργαζόμενοι ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον από ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η πλειονότητα των ερωτήσεων αφορούσε την επικοινωνία του κόμματος και τη στάση των ΜΜΕ προς αυτό, την πορεία της οικονομίας και τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς το συνέδριο. Επιπλέον αρκετά από τα μέλη της πλατφόρμας μετέφεραν μια σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Οι ερωτήσεις ομαδοποιήθηκαν και 50 από αυτές τέθηκαν σε ψηφοφορία στα μέλη της πλατφόρμας, προκειμένου να επιλέξουν ποιες θα απαντηθούν από τον Αλέξη Τσίπρα. Πάνω από 13.000 μέλη μπήκαν στην πλατφόρμα τις τελευταίες δύο μέρες προκειμένου να δουν τις ερωτήσεις και να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας αποδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο τρόπο επικοινωνίας που εισάγει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Δείτε live τις απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα:



Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, πρότεινε να υπερψηφιστεί ο οδικός χάρτης προς το Συνέδριο όπως προτάθηκε από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και επέμεινε στην εισήγησή του για ισότιμη συμμετοχή των διαδικτυακών μελών στις προσυνεδριακές διαδικασίες. Από την πλευρά τους οι «53+», με τροποποιητική πρόταση που, μεταξύ άλλων, υποστήριξε με ομιλία και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρότειναν να είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία στις οργανώσεις. Η πρόταση Τσίπρα για μη υποχρεωτική φυσική παρουσία ώστε να αποφεύγονται τα φαινόμενα οι τοπικές οργανώσεις να περνάνε από «αριστερόμετρο» τους ενδιαφερόμενους όπως συμβαίνει από το 2012 έως σήμερα σε εκατοντάδες περιπτώσεις, υπερψηφίστηκε με 55 ψήφους έναντι 50, ενώ 5 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν λευκό.



Δεν πρέπει βέβαια να παραγνωριστεί  ότι την αυτοπρόσωπη παρουσία ψήφισαν, εκτός των «53+» που αριθμεί περίπου 30 μέλη στην Κεντρική επιτροπή τόσο ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης όσο και ο Νίκος Φίλης, αλλά και άλλα μέλη της δείχνοντας ότι δημιουργείται ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στους «προεδρικούς». Παράλληλα, δύο άλλες τροποποιητικές προτάσεις της μειοψηφίας  για τα αριστίνδην μέλη και την ποσόστωση στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή καταψηφίστηκαν με ανάταση χεριών. Πέρασε επίσης η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το όνομα, να αποφασιστεί δηλαδή αυτό στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η οποία θα γίνει την Κυριακή 8 Μαρτίου. Είναι εκπεφρασμένη η άποψη του προέδρου, το όνομα που θα προκύψει να σηματοδοτεί τόσο το άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο, όσο και την οικολογική του ταυτότητα.

 Ένα τέτοιο μείζον ταυτοτικό ζήτημα ο Τσίπρας επέλεξε να το θέσει προς έγκριση ή και ψηφοφορία αν χρειαστεί, σε μία μεγαλύτερη «δεξαμενή» όπως είναι η ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπου δεν κυριαρχούν οι στενοί και παλαιοί κομματικοί αλλά η πρώτη μεγάλη μαγιά της διεύρυνσης. Για το κείμενο απολογισμού  υπήρξε ευρύτατη αποδοχή και είναι ενδεικτικό πόσο αναγκαίο πολιτικά ήταν για όλες τις πλευρές ώστε να «κλείσουν οι λογαριασμοί» της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με μικρές παρατηρήσεις όλες οι τάσεις το είδαν θετικά, εγκρίθηκε ομόφωνα ως πλατφόρμα για τον προσυνεδριακό διάλογο και αυτό το κείμενο μαζί με εκείνο του προγράμματος, που ετοιμάζει η ομάδα Σταθάκη, θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη την προσπάθεια επανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria