ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - OlaDeka

ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ερευνα του Π.Ο.Υ για να διαπιστωθεί αν συνέδριο εταιρείας στη Σιγκαπούρη ευθύνεται για τη διεθνή εξάπλωση του κορονοϊού.

Τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι πολυεθνικής εταιρίας, που συμμετείχαν σε συνέδριο με περισσότερους από 100 διεθνείς υπαλλήλους στη Σιγκαπούρη, μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό, αναγκάζοντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Η Μαλαισία και η Νότια Κορέα επιβεβαίωσαν ότι τρια κρούσματα του ιού σχετίζονται με το συγκεκριμένο συνέδριο της εταιρείας, που έλαβε χώρα στα μέσα του Ιανουαρίου, με 94 διεθνείς υπαλλήλους στο ξενοδοχείο Grand Hyatt και η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη ότι τέσσερις ακόμη συμμετέχοντες παρουσίασαν συμπτώματα.

Οι αρχές δεν αποκάλυψαν το όνομα της εταιρείας που πραγματοποίησε το συνέδριο ούτε σε ποιον τομέα δραστηριοποιείται.

Οι υγειονομικές αρχές της Μαλαισίας είπαν ότι το συνέδριο είχαν παρακολουθήσει άτομα από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου ενός από την πόλη Γουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο φονικός ιός τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Ο ΠΟΥ συνεργάζεται με τα αρμόδια υπουργεία υγείας σχετικά με αυτό», δήλωσε η εκπρόσωπος του, απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters.

«Καθώς οι χώρες ενισχύουν την επιτήρηση του ιού, αναμένεται η ανίχνευση περισσότερων περιπτώσεων τοπικής μετάδοσής του» εξήγησε.

Σιγκαπούρη: Συνέδριο εταιρείας ίσως ευθύνεται για τη διεθνή εξάπλωση του

Στη Σιγκαπούρη έχουν καταγραφεί 28 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που αφορούν τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τα κρούσματα που συνδέονται με την επιχειρηματική συνάντηση της Σιγκαπούρης παρέχουν περισσότερες ενδείξεις ότι ο ιός εξαπλώνεται μέσω της ανθρώπινης επαφής και εκτός της Κίνας, κάτι το οποίο σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι άκρως ανησυχητικό και μπορεί να οδηγήσει σε μια επιδημία με πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι ιατρικές αρχές της Μαλαισίας αποκάλυψαν για πρώτη φορά τη σύνδεση του κορονοϊού με το συγκεκριμένο μίτινγκ της Σιγκαπούρης, όταν επιβεβαίωσαν την περίπτωση ενός 41χρονου Μαλαισιανού ασθενή που το παρακολούθησε μαζί με συναδέλφους του από την Κίνα.

Στη συνέχεια, η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε δύο ακόμη περιπτώσεις, που αφορούσαν πολίτες της οι οποίοι επίσης παρέστησαν στη διάσκεψη. Οι Κορεάτες και ο Μαλαισιανός μοιράστηκαν ένα γεύμα σε μπουφέ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά ΜΜΕ.

Από τους 15 συμμετέχοντες με καταγωγή από τη Σιγκαπούρη, τέσσερις έχουν απευθυνθεί στο Εθνικό Κέντρο για τις Λοιμώδεις Νόσους, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης. Ολοι οι διεθνείς παρευρισκόμενοι έχουν αποχωρήσει από τη Σιγκαπούρη, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ενας εκπρόσωπος του Grand Hyatt δήλωσε ότι το ξενοδοχείο έχει καθαριστεί σε βάθος μετά την πρώτη ενημέρωση του συμβάντος από το υπουργείο Υγείας την Τρίτη και πως δεν γνώριζει άλλες περιπτώσεις κρουσμάτων μεταξύ των επισκεπτών ή του προσωπικού.

Η πόλη-κράτος αναφέρει ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για περαιτέρω διάδοση του ιού στην τοπική κοινότητα, αλλά ανακοίνωσε νέα μέτρα προφύλαξης την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής ομαδικών δραστηριοτήτων, όπως οι σχολικές συνελεύσεις.

Αρκετές επιχειρήσεις στη Σιγκαπούρη έχουν αναστείλει πολλές προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους.

(με πληροφορίες από Reuters)

Via

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria