ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ:Βρισκόμαστε σε κίνδυνο οξειών και χρόνιων επιπτώσεων,από παθήσεις του δέρματος και ερεθισμό των ματιών μέχρι καρκίνους - OlaDeka

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ:Βρισκόμαστε σε κίνδυνο οξειών και χρόνιων επιπτώσεων,από παθήσεις του δέρματος και ερεθισμό των ματιών μέχρι καρκίνους

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι ένα επιμέρους μέτωπο, αφορά συνολικά τη ζωή των εργατών και εργατριών, των αγροτών, των ελευθεροεπαγγελματιών επιστημόνων, όλου του εργαζομένου λαού.

Οι εναλλαγές των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια και οι νόμοι για το Ασφαλιστικό, που διαδέχονταν ο ένας τον άλλον, δυνάμωσαν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, την πλήρη αλλαγή του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει.

Έφεραν και ενίσχυσαν την κατεύθυνση για επαγγελματικά ταμεία και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο στόχος της ΝΔ είναι να εφαρμόσει το νόμο Κατρούγκαλου και όχι να τον καταργήσει, να τον βελτιώσει ακόμα και από νομικά κενά και να τον βάλει στη ζωή, για να παραδοθούν τα αποθεματικά των Ταμείων στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των περίφημων «επενδυτών της κεφαλαιαγοράς», για να απαλλαγεί το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία από τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία, για να γίνει ακόμα φθηνότερη η ήδη τσακισμένη εργατική δύναμη.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για το τελειωτικό χτύπημα και τη διαμόρφωση ενός Ασφαλιστικού στο οποίο πρόσβαση θα υπάρχει αν έχεις να πληρώσεις.

Πατώντας στο νόμο Κατρούγκαλου έρχονται να ολοκληρώσουν το έγκλημα

Μπροστά μας έχουμε να αντιπαλέψουμε το σχέδιο συνολικής ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος.

Από κοινωνικό δικαίωμα μετατρέπεται σε «επένδυση», ατομικό ρίσκο και κυνήγι μέσω του τζόγου. Αν και όσο έχεις, θα δίνεις και με βάση αυτό θα λαμβάνεις. Αν δεν έχεις θα σου εξασφαλίζεται ένα υποτυπώδες πλέγμα παροχών, κατώτατο, στα όρια της ανέχειας.

Ολοι μαζί, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ πήραν «το σύστημα Πινοσέτ», όπως το είπαν προεκλογικά οι του ΣΥΡΙΖΑ, άλλαξαν τη λέξη «στυλοβατών» και την έκαναν «πυλώνων» και αυτό 

προωθούν διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλο. 

Η μεγάλη ανησυχία που έχουμε για το μέλλον:

— Για την καταβολή και την εγγύηση των συντάξεων,

— Τις ανατροπές που αυξάνουν συνεχώς τα όρια ηλικίας,

— Τη μείωση κύριων – επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ,

— Τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες αλλά και την ανταποδοτικότητα στην Υγεία και την Πρόνοια, που μεταβιβάζει το κόστος στην εργατική – λαϊκή οικογένεια,

— Την έκθεση στον επαγγελματικό κίνδυνο,

— Τη μελλοντική εξασφάλιση και προστασία των νέων ανθρώπων που σήμερα η συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκεται μαζικά εκτός παραγωγής ή εργάζεται με τους χειρότερους ορούς,

— Την αφαίμαξη των αποθεματικών και των ταμειακών διαθέσιμων των ασφαλιστικών ταμείων,

— Την απαράδεκτα μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων…

Μόνο ο οργανωμένος μαζικός αγώνας, η κοινή δράση ασφαλισμένων, απόμαχων της δουλειάς, της νεολαίας, των γυναικών και όλου του εργαζόμενου λαού, μπορεί να ακυρώσει τα σχέδια ολοκληρωτικής παράδοσης της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. 

Πρέπει να ξεσηκωθεί κίνημα ανάσχεσης της νέας επίθεσης, από όλους εμάς, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια κυβέρνησης – μεγαλοεργοδοσίας, να τους κόψουμε τη φόρα.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Σχεδιάζουμε την κλιμάκωση του αγώνα με την πανελλαδική απεργία την ημέρα που θα έρθει το νομοσχέδιο για ψήφιση στην βουλή. 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το Σωματείο μας παλεύει  την ένταξη όλου του κλάδου της γούνας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Γιατί όπως είναι γνωστό  μέχρι να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν, των έτοιμων ενδυμάτων της γούνας,   χρησιμοποιείται ένα κοκτέιλ επικίνδυνων τοξικών ουσιών.  Μέσα σε αυτές   συμπεριλαμβάνονται το τριχλωρο-τετραχλωρο αιθένιο. Το τριχλωρο-τετραχλωρο αιθένιο που έγινε ευρύτερα γνωστό στο νομό μας, λόγο της μόλυνσης του υδάτινου ορίζοντα, απορροφώνται και οι δύο από τον οργανισμό και είναι καρκινογόνες . Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της γούνας βρίσκονται σε κίνδυνο οξείων και χρόνιων επιπτώσεων, οι οποίες κυμαίνονται από παθήσεις του δέρματος και ερεθισμό των ματιών μέχρι καρκίνους. Όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου έρχονται καθημερινά σε άμεση  επαφή με τέτοιες επιβλαβείς ουσίες ανεξαρτήτου ειδικότητας. 

   ΖΗΤΑΜΕ: Όλοι οι εργαζόμενοι στην γούνα να ασφαλίζονται με ένσημα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων .

    ΖΗΤΑΜΕ: Να γίνεται συχνά έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία για μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος. 

     ΖΗΤΑΜΕ: Υπογραφή ΚΣΣΕ  με όρους την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και την ανάκτηση όλων των απωλειών, με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις για μας και τα παιδιά μας.

Παράσταση στο κτίριο του ΙΚΑ για να παραδώσουμε το αίτημα μας στην Διοίκηση του ΕΦΚΑ στης 10 η ώρα π.μ. την Τρίτη 4/2/2020

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria