Συρία πόλεμος: Πατέρας μαθαίνει στην κόρη του να γελά με τις βόμβες που πέφτουν [vid] - OlaDeka

Συρία πόλεμος: Πατέρας μαθαίνει στην κόρη του να γελά με τις βόμβες που πέφτουν [vid]

Συρία πόλεμος: Δείτε με ποιο τρόπο ένας άνδρας «μετέτρεψε» σε παιχνίδι τους βομβαρδισμούς στην πολύπαθη χώρα, για να προστατεύσει την κόρη του από τη φρίκη του πολέμου.

Συρία πόλεμος: Σε μια παραλλαγή του σεναρίου του κινηματογραφικού αριστουργήματος του Ρομπέρτο Μπενίνι «Η ζωή είναι ωραία», παραπέμπει η προσπάθεια ενός άνδρα στη Συρία, να μετατρέψει τη φρίκη του πολέμου σε παιχνίδι, προκειμένου να προστατεύσει την τρίχρονη κόρη του. Σε ένα άκρως συγκινητικό βίντεο που δημοσίευσε στα social media, ο Αμπντουλάχ Μοχάμαντ ρωτά τη μικρή Σέλβα: «Είναι αεροπλάνο ή βόμβα;». Και το κοριτσάκι απαντά: «Βόμβα και όταν πέσει θα γελάσουμε». Η μικρή, μάλιστα, ξεκαρδίζεται στα γέλια μόλις ακούγεται η έκρηξη.  

Η οικογένεια του Αμπντουλάχ Μοχάμαντ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στην Σαρακίμπ, στην Ιντλίμπ και τώρα φιλοξενούνται σε φιλικό σπίτι στην πόλη Σαρμάντα της ίδιας επαρχίας, όπου ακούγονται διαρκείς εκρήξεις. Ο πατέρας εξήγησε ότι σκέφτηκε αυτό το παιχνίδι, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την κόρη του από τις ψυχολογικές επιπτώσεις του πολέμου που έχει δει σε άλλα παιδιά της περιοχής. «Είναι ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει τον πόλεμο. Αποφάσισα να της μάθω αυτό το παιχνίδι, για να μην καταρρεύσει ο ψυχισμός της. Να μην επηρεαστεί από ασθένειες που προκαλεί ο φόβος», είπε στο Sky News. Τους τελευταίους τρεις μήνες, 832.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας της κλιμάκωσης των επιθέσεων στην Ιντλίμπ. Μόνο την τελευταία εβδομάδα εκτοπίστηκαν 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.


Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το βίντεο συγκέντρωσε πληθώρα θετικών σχολίων στα social media και πολλοί συγκρίνουν αυτή την κατάσταση με την ταινία La vita è bella («Η ζωή είναι ωραία»), όπου ένας πατέρας έχει μετατρέψει σε παιχνίδι τη φρίκη της διαβίωσης σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, για χάρη του γιου του. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι ναζί στέλνουν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης τον πρωταγωνιστή της ταινίας, τον Γκουίντο (Ρομπέρτο Μπενίνι), έναν Ιταλό εβραϊκής καταγωγής, μαζί με τον γιο του και τη γυναίκα του.

Στο στρατόπεδο, ο Γκουίντο κρύβει το γιο του από τους Ναζί φύλακες, του δίνει κρυφά φαγητό και προσπαθεί να τον κάνει να μην καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει. Έτσι, τον πείθει ότι το στρατόπεδο είναι απλά ένα παιχνίδι, στο οποίο ο παίκτης που θα καταφέρει να μαζέψει 1.000 πόντους θα κερδίσει ένα τανκ. Του λέει αν κλάψει, παραπονεθεί, ζητήσει τη μαμά του ή πει ότι πεινάει θα χάσει. Παρά το γεγονός ότι είναι περιτριγυρισμένος από μιζέρια, αρρώστια και θάνατο, ο μικρός δεν αμφιβάλλει καθόλου για τα λεγόμενα του πατέρα του, χάρη στην πειστική του ερμηνεία και τη δική του αθωότητα. Το μικρό παιδί καταφέρνει να επιζήσει και νομίζει ότι νίκησε το παιχνίδι όταν ένα αμερικανικό τανκ φτάνει και απελευθερώνει το στρατόπεδο. Βρίσκει τη μητέρα του, μη γνωρίζοντας ότι ο πατέρας του έχει πεθάνει. Χρόνια αργότερα, συνειδητοποιεί τη θυσία του πατέρα του, που του έσωσε τη ζωή.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria