Πανελλαδικές: Αλλάζει εκ νέου το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια - Θα μετρά και ο βαθμός των τριών τάξεων - OlaDeka

Πανελλαδικές: Αλλάζει εκ νέου το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια – Θα μετρά και ο βαθμός των τριών τάξεων

Πανελλαδικές: Η υπουργός ΠαιδείαςΝίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα, ανέφερε πως σχεδιάζει την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου από το έτος 2020 – 2021 και ότι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα συνυπολογίζεται ο βαθμός και των τριών τάξεων του Λυκείου με διαβάθμιση του ποσοστού από την πρώτη στην τρίτη τάξη. Η νέα μορφή υπολογισμού θα αφοράτους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Λυκείου την επόμενη σχολική χρονιά (2020-2021). Πρόσθεσε πως η αξιολόγηση των Πανεπιστημίων θα ξεκινήσει το έργο της μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης αρχής γενομένης από τη σχολική μονάδα και η δρομολόγηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο. Είπε επίσης πως στο τέλος Μαρτίου, αντιπροσωπεία 30 αμερικανικών πανεπιστημίων, θα συναντηθεί στην Ελλάδα με εκπροσώπους ΑΕΙ για να δρομολογηθούν μακροπρόθεσμες συνέργειες.

Η υπουργός προανήγγειλε εμπλουτισμό των προγραμμάτων σπουδών του Νηπιαγωγείου αφορά στην εισαγωγή της Πληροφορικής και των Αγγλικών, αλλά και πιλοτική εφαρμογή σε ένα δείγμα σχολείων της χώρας η εισαγωγή θεματικών για τον εθελοντισμό και την επιχειρηματικότητα, την σεξουαλική αγωγή, την καταπολέμηση των εξαρτήσεων και τον σεβασμό του άλλου.

Επίσης, προωθείται η δημιουργία Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων σε όλη τη χώρα. Λέει πως τα Πρότυπα Σχολεία “θα αποτελούν σχολεία μαθητών με υψηλές επιδόσεις” ενώ στα Πειραματικά “η επιλογή θα γίνεται με κλήρωση” πρόσθεσε. Ακόμα θα εισαχθεί ο θεσμός των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων όπου “καίρια συμμετοχή θα έχουν οι κοινωνικοί εταίροι”. Η υπουργός Παιδείας είπε επίσης ότι είναι υπό επεξεργασία σειρά πρωτοβουλιών πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων σχολικού εκφοβισμού και βίας.Σε ό,τι αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών ανέφερε ότι τα Προγράμματα Σπουδών και τα βιβλία θα συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria