Οι Τούρκοι πολιορκούνται στην Ιντλίμπ και ο Ερντογάν στέλνει ενισχύσεις! Καλά ξεμπερδέματα… - OlaDeka

Οι Τούρκοι πολιορκούνται στην Ιντλίμπ και ο Ερντογάν στέλνει ενισχύσεις! Καλά ξεμπερδέματα…

Η Τουρκία έστειλε νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στις θέσεις παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, όπου οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προχωρούν παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Άγκυρας, μεταδίδουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μια φάλαγγα 150 στρατιωτικών οχημάτων, που μεταφέρει εξοπλισμό και στρατεύματα, διέσχισε τα τουρκοσυριακά σύνορα προς την κατεύθυνση της Ιντλίμπ, όπου η Άγκυρα στέλνει εδώ και ημέρες ενισχύσεις, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η αποστολή των ενισχύσεων αυτών γίνεται ενώ οι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται να είναι έτοιμες να καταλάβουν την πόλη Σαρακέμπ, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Στην Άγκυρα, πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε πως οι τουρκικές θέσεις παρατήρησης στον τομέα της Σαρακέμπ είναι «σε θέση να αμυνθούν» σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Η Τουρκία διαθέτει δώδεκα θέσεις παρατήρησης στην επαρχία Ιντλίμπ στο πλαίσιο συμφωνίας που συνήψε με τη Ρωσία, σύμμαχο του συριακού καθεστώτος. Τρεις από τις θέσεις αυτές, στο νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τομείς, τον έλεγχο των οποίων έχουν τώρα οι συριακές καθεστωτικές δυνάμεις χάρη στην προέλαση που πραγματοποίησαν πρόσφατα, σύμφωνα με την πηγή στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μια μκο, είχε ανακοινώσει προχθές, Τετάρτη, πως οι τούρκοι στρατιωτικοί, που είναι ανεπτυγμένοι σε θέση παρατήρησης βόρεια της Σαρακέμπ, βομβάρδισαν με πυροβολικό τις δυνάμεις του καθεστώτος σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την προέλασή τους.

«Οι τουρκικές δυνάμεις σ’ αυτόν τον τομέα λαμβάνουν και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να αμυνθούν, δήλωσε η τουρκική πηγή χωρίς να επιβεβαιώσει ρητά το επεισόδιο.

Η ίδια πηγή είπε ακόμη πως η Τουρκία δεν σχεδιάζει να απομακρύνει στρατεύματα από τις θέσεις παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στη Συρία. Υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν προβλήματα» με το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό στη Σαρακέμπ και πρόσθεσε πως κάθε θέση παρατήρησης είναι εξοπλισμένη για να αμυνθεί.

Η πηγή δήλωσε επίσης πως οι κοινές περίπολοι τουρκικών και ρωσικών στρατευμάτων σε ένα κομμάτι της βόρειας Συρίας κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία στα ανατολικά αναβλήθηκαν εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών και όχι εξαιτίας των επιθέσεων στην Ιντλίμπ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria