Οι Πρόσκοποι Καστοριάς για τον Θανάση Κριτέλα - OlaDeka

Οι Πρόσκοποι Καστοριάς για τον Θανάση Κριτέλα

Ένας Πρόσκοπος αλλιώτικος απ’τους άλλους. Ένας Ακέλας, που έμοιαζε με τον γίγαντα των παραμυθιών στα παιδιά! Ο Θανάσης Κριτέλας, γινόταν πιο παιδί κι απ’ τα Λυκόπουλα του. Έμοιαζε με εφευρέτη με αυτά τα μεγάλα χρυσά γυαλιά και τα φουντωτά μαλλιά του! Ήταν ο “εφευρέτης” των πρώτων κατασκηνώσεων λυκοπούλων στην Καστοριά, ήταν ο καλύτερος εφευρέτης των παραμυθένιων κόσμων που ένα μικρό παιδί, ένας μικρός Πρόσκοπος, μπορεί να θυμάται σε όλη του τη ζωή!
Ήταν ο “Ιπποπόταμος”!
Ο “Αρχηγός” για κάποιους, ο μανιώδης θεατής ταινιών για κάποιους άλλους, ένας “υπολογιστάκιας” που έπαιζε tetris σε ασπρόμαυρες οθόνες υπολογιστών πριν καν μάθουμε τι είναι υπολογιστής!
Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε σε Προσκοπική Εκδήλωση, ήταν πριν 3 περίπου χρόνια! Είχε μόλις μάθει πως η ομάδα των Προσκόπων ξεκινάει ξανά τη λειτουργία της! Για δώρο, έφερε ένα χειροποίητο ανεμολόγιο από αυτά που μόνο αυτός ήξερε να φτιάχνει.
“Για να φυσάει πάντα καλός άνεμος στην ομάδα…”
Ο Θανάσης, δεν είναι πλέον μαζί μας.
Επέστρεψε στην δημιουργό. Εκεί, είναι βέβαιο πως θα κάνει τις ωραιότερες κατασκηνώσεις ενώ φωνάζοντας “Πάντα” – “Πάντα” – “Πάντα”, θα μαζέψει γύρω του πολλούς καλούς φίλους και αδελφούς.
Το ” Τραγούδι του Αποχωρισμού” για τον Θανάση, αύριο στις 10.30 το πρωί, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην Καστοριά.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria