Μιλάνο (Λομβαρδία) - Κορονοϊός: 51 κρούσματα σε μία ημέρα, 12 πόλεις σε καραντίνα και απαγορευτικό διάταγμα 8 σημείων - OlaDeka

Μιλάνο (Λομβαρδία) – Κορονοϊός: 51 κρούσματα σε μία ημέρα, 12 πόλεις σε καραντίνα και απαγορευτικό διάταγμα 8 σημείων

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΙΛΑΝΟΥ ΠΑΥΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ 8 ΣΗΜΕΙΩΝ

Οι Ιταλοί που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κοροναϊό είναι, πλέον, 51 σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό TG24.

Δώδεκα πόλεις στη βόρεια Ιταλία μπήκαν σε καραντίνα το Σάββατο μετά τον δεύτερο ασθενή που πέθανε λόγω μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων στην Ευρώπη.

ΠΟΛΕΙΣ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ – ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΨΥΧΗ – VIDEO

Όπως μεταδίδει η Washington Post, oι δευτερογενείς μολύνσεις ώθησαν τις τοπικές αρχές στις πόλεις της Λομβαρδίας και του Βένετο να κλείσουν τα σχολεία, τις επιχειρήσεις και τα εστιατόρια και να ακυρώσουν τις αθλητικές αλλά και καρναβαλικές εκδηλώσεις .

Οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να αναβάλουν τους εορτασμούς για το καρναβάλι στην κωμόπολη Καστιλιόνε Ντ΄’Αντα όπου ζούσαν τρεις Ιταλοί που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Τα σχολεία και τα καφέ μπαρ της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Καστιλιόνε Ντ΄’Αντα και του διπλανού χωριού Κοντόνιο, στη Λομβαρδία, ζήτησαν από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αυστηρά και μόνο στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους, σε περίπτωση που παρουσιάσουν δύσπνοια ή πυρετό να μην μεταβούν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να καλέσουν την δωρεάν ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση.

Οι Ιταλοί επιστήμονες τόνισαν ότι πρόκειται για μια νέα φάση, «από την στιγμή που έξι νέοι ασθενείς δεν είχαν επισκεφθεί την Κίνα αλλά όπως όλα δείχνουν μολύνθηκαν από τον ιό στην Ιταλία».

Με αρχική εντολή του υπουργού Υγείας 10 πόλεις γύρω από την επαρχία του Λόντι στην περιφέρεια της Λομβαρδίας νοτιοανατολικά του Μιλάνου μπήκαν σε καραντίνα. Ωστόσο, μεμονωμένες πόλεις εκτός αυτής της περιοχής, όπως η Cremona, εξέδωσαν τους δικούς τους περιορισμούς βάσει των οποίων έκλεισαν τα σχολεία μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων.

Το κρατικό RAI ανέφερε ότι ένας 78χρονος άνδρας, ένας από τους δύο ανθρώπους στην περιοχή του Veneto ο οποίος είχε μολυνθεί, πέθανε την Παρασκευή. Τα ιταλικά πρακτορεία ειδήσεων ANSA και LaPresse ανέφεραν επίσης τον θάνατο, επικαλούμενο τον περιφερειακό πρόεδρο του Veneto, Luca Zaia.

‘Ενας δεύτερος ασθενής προσβεβλημένος από τον νέο κοροναϊό απεβίωσε στην Ιταλία, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA το οποίο επικαλείται πηγές στις υγειονομικές υπηρεσίες, καθώς η νόσος επεκτείνεται στο βόρειο τμήμα της χώρας. Το θύμα ήταν μια γυναίκα κάτοικος της περιφέρειας της Λομβαρδίας όπου βρίσκεται το Μιλάνο, μετέδωσε το ANSA.

51 κρούσματα σε ένα εικοσιτετράωρο – 450 άτομα σε νοσοκομεία

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, οι Ιταλοί που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κοροναϊό είναι, πλέον, τριάντα τέσσερις ενώ η TGM24 ανεβάζει τον αριθμό σε 51. Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι ότι το σύνολο των κρουσμάτων αυτών, διαγνώσθηκε μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο.

Στην περιοχή Παβία μολύνθηκαν δύο γιατροί

Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ πάνω από τέσσερις χιλιάδες άτομα πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ για τη διάγνωση τυχόν μετάδοσης του ιού.

Παρά τις εκκλήσεις του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε να μην διαδοθεί πανικός, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, και σε πολλές πόλεις της χώρας, χθες, εστιατόρια και καφέ μπαρ ήταν σχεδόν άδεια.

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΙΛΑΝΟΥ ΠΑΥΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 8 ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ

Ο Δήμος του Μιλάνου αποφάσισε να αναστείλει την εργασία για τους υπαλλήλους της διοίκησης και των θυγατρικών που προέρχονται από τους δήμους «όπου υπάρχει ένα σύμπλεγμα λοίμωξης», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Giuseppe Sala σε σημείωμα που εκδόθηκε μετά εργασία που συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Palazzo Marino (Δημαρχείο Μιλάνου).

Ο δήμος έχει εφαρμόσει έτσι τη διαταγή του Υπουργείου Υγείας και της περιφέρειας της Λομβαρδίας. Στο βαθμό που μαθαίνουμε, 14 υπάλληλοι της πόλης αναστέλλονται από την εργασία. Ο Δήμος θα έχει το καθήκον να αναγνωρίσει αμέσως τις ενδείξεις που θα μας φέρουν από την περιοχή της Λομβαρδίας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Όλες οι πληροφορίες για την ιθαγένεια θα είναι διαθέσιμες στον θεσμικό ιστότοπο comune.milano.it  και στις κοινωνικές σελίδες του Δήμου Μιλάνου.

Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου Giuseppe Sala:

Μιλάνο, 22 Φεβρουαρίου 2020 – “Σήμερα το πρωί συγκέντρωσα την ομάδα εργασίας στο Palazzo Marino για να παρακολουθήσω την κατάσταση που σχετίζεται με τον κοροναϊό. Ο Δήμος θα έχει το καθήκον να αναγνωρίσει αμέσως τις ενδείξεις που θα έρθουν σε εμάς από την περιοχή της Λομβαρδίας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Αυτή τη στιγμή έχουμε εφαρμόσει το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Λομβαρδίας και έχουμε αναστείλει τους υπαλλήλους του Δήμου Μιλάνου και των θυγατρικών μας από τις εργασιακές δραστηριότητες που προέρχονται από τους δήμους όπου υπάρχει συγκρότημα λοίμωξης.

Το απόγευμα θα συμμετάσχουμε στο τραπέζι του Νομού για πληροφορίες σχετικά με το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα. “

Οι πληροφορίες για την ιθαγένεια θα είναι διαθέσιμες στον ιστοχώρο της θεσμικής κοινότητας και στις κοινωνικές σελίδες του Δήμου του Μιλάνου.

Οι ενδείξεις του Υπουργείου Υγείας σε αυτή τη σύνδεση

Περιοχή της Λομβαρδίας

Αγαπητοί Λομβαρδοί, αυτές τις ώρες αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση μεγάλης δυσκολίας. Δεν πρέπει να πανικοβληθούμε, να κρατάμε τα νεύρα μας σταθερά και να είμαστε ρεαλιστές, όπως εμείς οι Λομβαρδοί ξέρουμε. Ζητώ από τους πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από το ξέσπασμα του Coronavirus, στους οποίους στέλνω την ειλικρινή μου αγκαλιά, τη μέγιστη συνεργασία για την διατήρηση της τάξης όπως συζητήσαμε χθες με τον Υπουργό Σπεράντζα. Η πρόληψη, η οργάνωση και η επικαιρότητα αποτελούν, σε αυτή την περίπτωση, βασικούς παράγοντες για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Η δράση και η δέσμευσή μας προορίζονται πλήρως για τις κοινότητες σας.

Εδώ είναι το κείμενο του διατάγματος. Μοιραστείτε το και διαδώστε το σε όλους.

Για τους δήμους του Codogno, του Castiglione d ‘ Adda, του Casalpusterlengo, του Fombio, του MaLeo, του MaLeo, του Τερανόβα, του Τερανόβα, του Τερανόβα, του Τερανόβα και του San Fiorano, τα ακόλουθα σημεία είναι υποχρεωτικά:

Ο Υπουργός Υγείας Roberto Speranza και ο Πρόεδρος της Περιφέρειας της Λομβαρδίας Attilio Fontana έχουν υπογράψει μια εντολή με την οποία, σε 8 σημεία, έχουν οριστεί μέτρα για τους δήμους Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo και San Fiorano.

Στο κείμενο του διατάγματος καθίστανται υποχρεωτικά τα εξής:

  1. Αναστολή όλων των δημόσιων εκδηλώσεων, οποιασδήποτε φύσεως, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών τελετών.
     
  2. Αναστολή όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων, εξαιρουμένων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και των ουσιωδών υπηρεσιών που αναφέρονται στα άρθρα 1 και 2 του νόμου 12 Ιουνίου 1990, αριθ. 144, εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπονται στα επόμενα σημεία.
     
  3. Αναστολή δραστηριοτήτων εργασίας για τις επιχειρήσεις των προαναφερθέντων δήμων, με εξαίρεση εκείνες που παρέχουν βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της κτηνοτροφίας, και εκείνες που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο σπίτι (όπως για παράδειγμα αυτές που πραγματοποιούνται μέσω τηλεργασίας).
     
  4. Αναστολή της εκτέλεσης των εργασιακών δραστηριοτήτων για εργαζόμενους που κατοικούν στους δήμους που αναφέρονται παραπάνω, ακόμη και εκτός της περιοχής που αναφέρεται, με εξαίρεση εκείνους που εργάζονται σε βασικές υπηρεσίες.
     
  5. Αναστολή της συμμετοχής σε ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες για τους πολίτες που διαμένουν στους προαναφερθέντες δήμους ανεξάρτητα από τον τόπο όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση.
     
  6. Αναστολή των εκπαιδευτικών υπηρεσιών πρώιμης παιδικής ηλικίας και σχολεία όλων των επιπέδων στους προαναφερθέντες δήμους.
     
  7. Αναστολή της συχνότητας των σχολικών δραστηριοτήτων και των εκπαιδευτικών υπηρεσιών από τον πληθυσμό που κατοικεί στους προαναφερθέντες δήμους, με εξαίρεση τη συχνότητα των πανεπιστημιακών τηλεματικών μαθημάτων.
     
  8. Απαγόρευση στα μέσα μαζικής μεταφοράς σταματά στους προαναφερθέντες δήμους.

“Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε βασικές υπηρεσίες – διαβάζει και πάλι το διάταγμα – γίνονται δεκτοί στην εργασία μετά από καθημερινούς ελέγχους υγείας, σε σχέση με τα συμπτώματα και τα σημάδια του COVID19 από τους εργοδότες. Η αξιολόγηση της διατήρησης ή / και της τροποποίησης αυτών των μέτρων εκτελείται καθημερινά από κοινού από τον πίνακα συντονισμού της περιφέρειας της Λομβαρδίας από κοινού με τις κεντρικές αρχές.

Ο Νομάρχης της Λοΐ είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση αυτού του διατάγματος ».

Ακολουθήστε μας επίσης στο www.lombardianotizie.online

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria