Μητσοτάκης: Καμία παράνομη είσοδος στη χώρα δεν θα γίνει ανεκτή - Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων - OlaDeka

Μητσοτάκης: Καμία παράνομη είσοδος στη χώρα δεν θα γίνει ανεκτή – Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων

Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων, οι οποίες λαμβάνονται από άλλους.

Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών στην Ιντλίμπ και στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

«Θέλω να είμαι σαφής: καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πρόσθεσε, δε, πως η Ελλάδα αυξάνει την ασφάλεια των συνόρων της.

​Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων, τις οποίες λαμβάνουν άλλοι.

Σημείωσε εξάλλου ότι έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με την καγκελάριο για την κατάσταση στην Τουρκία και τις κινήσεις των μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα.

Φόβοι για μαζικές εισροές προσφύγων

Σημειώνεται ότι στο κλείσιμο του τελωνείο στις Καστανιές στον Έβρο προχώρησαν οι αρχές, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο σημείο, με πρόθεση να περάσουν στην Ελλάδα.© RUPTLY .

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Sputnik ότι η Ελλάδα έχει θωρακίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα.

Η Άγκυρα, αν και διατηρεί τις δεσμεύσεις της όσον αφορά στους μετανάστες που έρχονται από την Συρία, δεν μπορεί πλέον να ανακόψει τη ροή τους, προειδοποίησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Η κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας κλιμακώθηκε επικίνδυνα τις τελευταίες ώρες μετά τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών, την Πέμπτη.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria