Με παραίτηση απειλεί ο Δήμαρχος Γρεβενών για το Φυσικό Αέριο - OlaDeka

Με παραίτηση απειλεί ο Δήμαρχος Γρεβενών για το Φυσικό Αέριο

«Θέλουμε και την επέκταση αυτή, αλλά πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Γρεβενά, όπου υπάρχει ετοιμότητα και η υπόσχεση ότι τα έργα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2020», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δασταμάνης.

Τη δυσαρέσκεια του για τις εξελίξεις στο θέμα της έλευσης του Φυσικού Αερίου σε Γρεβενά, Καστοριά και Άργος Ορεστικό εξέφρασε χθες (Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020) προς τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο,  κατά τη διάρκεια τη συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας ο πρόεδρος και δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης.

Όπως τόνισε την ίδια ημέρα που ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωνε από την Καστοριά ότι το έργο του Φυσικού Αερίου, θα προχωρήσει άμεσα στις τρεις αυτές πόλεις, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, δήλωνε ότι η Δυτική Μακεδονία θα είναι στη 2η φάση.  Σύμφωνα με τον κ. Δασταμάνη όχι μόνο υπάρχει ωριμότητα των μελετών για τρεις αυτές πόλεις, αλλά και η διασφάλιση των πιστώσεων, τόσο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 12 εκ. ευρώ, όσο και από το ΕΣΠΑ Δυτικής Μακεδονίας με 1 εκ. ευρώ. Επίσης ανέφερε ότι με τα όσα ανέφερε ο κ. Τσάκας τα χρήματα αυτά θα χαθούν, καθώς η επέκταση του Φυσικού Αερίου στη Δυτική Μακεδονία, που θα περιλαμβάνει πλέον και τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

«Θέλουμε και την επέκταση αυτή, αλλά πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Γρεβενά, όπου υπάρχει ετοιμότητα και η υπόσχεση ότι τα έργα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2020», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δασταμάνης.

Σήμερα Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2020 ο δήμαρχος Γρεβενών σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ απείλησε ακόμα και με παραίτηση αν η Κυβέρνηση δεν υλοποιήσει αυτές τις υποσχέσεις, ενώ ζήτησε τη συστράτευση όλων και παράλληλα κάλεσε τον βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, να πάρουν θέση για το θέμα αυτό.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria