Κορονοϊός 2020 Ιταλία: Τρεις οι νεκροί - 152 τα κρούσματα - OlaDeka

Κορονοϊός 2020 Ιταλία: Τρεις οι νεκροί – 152 τα κρούσματα

Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές με εντολή Κεραμέως – Ακυρώθηκε το καρναβάλι της Βενετίας

Κορονοϊός 2020 Ιταλία: Σε συναγερμό οι αρχές, 150 (152 αναφέρει στις 18:55 το TGM24) τα κρούσματα. Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία

Κορονοϊός 2020 Ιταλία: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία και έφθασε τους τρεις. Οι υγειονομικές αρχές τέθηκαν εκ νέου νέου σε συναγερμό στη γείτονα χώρα μετά και τον τρίτο θάνατο. Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία ζούσε στην Κρεμόνα της βόρειας Ιταλίας. 

Πέραν των τριών νεκρών, τα κρούσματα έφθασαν τα 152 στην Ιταλία, σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας. Ο  δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ’ όλη την επόμενη εβδομάδα. Το χαρακτήρισε ως «ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού». Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Κατόπιν όλων αυτών, 12 πόλεις στα βόρεια της χώρας μπήκαν σε καραντίνα και μοιάζουν με πόλεις φαντάσματα. Οι δευτερογενείς μολύνσεις ώθησαν τις τοπικές αρχές στις πόλεις της Λομβαρδίας και του Βένετο να κλείσουν τα σχολεία, τις επιχειρήσεις και τα εστιατόρια και να ακυρώσουν τις αθλητικές εκδηλώσεις. Επίσης, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να αναβάλουν τους εορτασμούς για το καρναβάλι στην κωμόπολη Καστιλιόνε Ντ΄’Αντα όπου ζούσαν τρεις Ιταλοί που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Τα σχολεία και τα καφέ μπαρ της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι αύριο Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ενώ ακυρώθηκε και το καρναβάλι της Βενετίας.  

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Καστιλιόνε Ντ’ Αντα και του διπλανού χωριού Κοντόνιο, στη Λομβαρδία, ζήτησαν από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αυστηρά και μόνο στις απολύτως απαραίτητες. Επιπλέον, απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους, σε περίπτωση που παρουσιάσουν δύσπνοια ή πυρετό να μην μεταβούν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να καλέσουν την δωρεάν ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση. Οι Ιταλοί επιστήμονες τόνισαν ότι πρόκειται για μια νέα φάση, «από την στιγμή που έξι νέοι ασθενείς δεν είχαν επισκεφθεί την Κίνα αλλά όπως όλα δείχνουν μολύνθηκαν από τον ιό στην Ιταλία».

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè) και το οποίο μόλις ελλιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria