Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο πανδημίας - OlaDeka

Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο πανδημίας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορονοϊό κρούει ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ κάλεσε τον κόσμο να προετοιμαστεί για το «ενδεχόμενο πανδημίας».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη, ο Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τόνισε πως είναι «πολύ ανησυχητική η ξαφνική αύξηση» των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία, στη Νότια Κορέα και στο Ιράν αναφορικά με τον κορονοϊό.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στη συγκράτηση της επιδημίας, κάνοντας ό,τι μπορούμε για να προετοιμαστούμε για ενδεχόμενη πανδημία» υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ενώ επισήμανε ότι η επιδημία του covid-19 δεν έχει φθάσει σε επίπεδα πανδημίας κι είναι «πολύ νωρίς» να μιλήσει κανείς για πανδημία.

«Το να χρησιμοποιούμε τον όρο πανδημία δεν ανταποκρίνεται στα γεγονότα», τόνισε και συμπλήρωσε πως: «προς το παρόν, δεν είμαστε μάρτυρες της ανεξέλεγκτης διάδοσης αυτού του ιού παγκοσμίως και δεν βλέπουμε σοβαρά κρούσματα ή θανάτους σε ευρεία κλίμακα».

«Αυτό που βλέπουμε είναι επιδημίες σε διαφορετικά σημεία στον κόσμο», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι τα κρούσματα στην Κίνα καταγράφουν πτώση από τις αρχές Φεβρουαρίου, στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο ιός μπορεί να περιοριστεί.

«Δερματολόγος στο Μιλάνο που είχε έρθει στην Ελλάδα διαγνώστηκε με τον ιό»

Ιταλός γιατρός που συμμετείχε πριν 20 ημέρες σε συνέδριο Δερματολογίας στην Ελλάδα πέρασε στη Γερμανία και χθες, μετά από εξετάσεις στο Μιλάνο, εμφανίστηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της πόλης Σοφία Ζαφειροπούλου.

Όπως είπε ο γιατρός είναι καλά και λαμβάνει αγωγή, ενώ όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του πρέπει να κάνουν εξετάσεις.

«Έχουμε μπροστά μας έναν ιό που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε γιατί δεν ξέρουμε τι κάνει» ανέφερε και πρόσθεσε ότι το Μιλάνο ζει μία «ημινορμάλ» κατάσταση, όπου έχουν κλείσει προληπτικά όσοι χώροι συγκεντρώνουν αθρόα κόσμο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά media, ο ασθενής ήταν ηλικίας 88 ετών και κάτοικος της περιοχής της Λομβαρδίας.

Σημειώνεται ότι η Ιταλία μετράει πέντε νεκρούς από τον κορονοϊό, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας, ενώ τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 200.

Την ίδια ώρα, περίπου 10 πόλεις έχουν τεθεί σε καραντίνα, κυρίως στη βόρεια Ιταλία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria