Κεραμέως: Έχει ήδη δρομολογηθεί η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία - OlaDeka

Κεραμέως: Έχει ήδη δρομολογηθεί η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία

Eγκύκλιο, με βάση την οποία από φέτος δεν θα υλοποιείται η Θεματική Εβδομάδα στα Γυμνάσια, υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ενώ η υπουργός Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πως έχει δρομολογηθεί η σεξουαλική αγωγή.

Να μην υλοποιείται η Θεματική Εβδομάδα στα Γυμνάσια, κατόπιν πρότασης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), προβλέπει εγκύκλιος που υπέγραψε  η υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σοφία Ζαχαράκη.

Αντίστοιχα θέματα με αυτά της Θεματικής Εβδομάδας, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, θα ενταχθούν με πρόγραμμα και οργανωμένη ύλη από την ερχόμενη σχολική χρονιά πιλοτικά.

Τις επόμενες ημέρες το ΙΕΠ θα δημοσιεύσει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτικού υλικού για όλες τις επιμέρους νέες θεματικές, οι οποίες θα οργανώνονται σε 4 βασικούς θεματικούς πυλώνες, ώστε να υλοποιηθεί η πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων από το ερχόμενο σχολικό έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους και σχετικό υλικό ανά θεματική.

Διευκρινίσεις από την υπουργό για τη σεξουαλική παιδεία

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως προχώρησε και σε δήλωση αναφορικά με τις προθέσεις του υπουργείου σχετικά με τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία.

«Η εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία έχει ήδη δρομολογηθεί από το Υπουργείο και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) επεξεργάζεται ήδη σχετικές προτάσεις. Με αφορμή την παρουσίαση των προτεραιοτήτων μας, έχουμε προαναγγείλει ότι η σεξουαλική αγωγή θα περιλαμβάνεται στις νέες θεματικές που θα ενταχθούν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα και θα αποσκοπούν πρωτίστως στην καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων των μαθητών, στην ενίσχυση της ενταξιακής και συμπεριληπτικής εκπαιδευτικής πολιτικής εν γένει και στη διαμόρφωση πιο σφαιρικών προσωπικοτήτων των μαθητών.»

Τόνισε ακόμη πως είναι δέσμευση του υπουργείου ο εκσυχρονισμός του σχολείο, ώστε να εφοδιαστούν οι μαθητές με σύγχρονες δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να ανταποκρίνονται σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria